27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn ciine politist a facut recunoasterea din grup

Un ciine politist a facut recunoasterea din grup

Abal, un ciine de politie din Bailesti, a reusit sa identifice autorii mai multor furturi din comuna Bistret.

Pe 17 ianuarie, hotii au patruns in locuinta Paulei Casmir, din Bistret, de unde au sustras bunuri de aproximativ zece milioane de lei. Femeia a anuntat furtul, iar politistii din Bailesti care au instrumentat cazul s-au deplasat la locul faptei insotiti de ciinele Abal. Din locuinta de unde s-au furat bunurile a fost gasita o urma de pantof, aceasta ducind, in cele din urma, la rezolvarea cazului.

Anchetatorii au format un cerc de cinci suspecti, iar pentru depistarea autorilor furtului din locuinta familiei Casmir politistii au apelat la ciinele Abal. Dintre suspecti, Abal l-a indicat pe Catalin Ioan Balaci. Acesta a recunoscut fapta si le-a spus politistilor si numele celorlalti membri ai bandei: sora lui, Elena Balaci si o ruda, Ion Balaci.

Anchetatorii au stabilit ca familia Balaci este autoarea altor trei furturi de pe raza comunei Bistret si ca a sustras bunuri de aproximativ 40 de milioane de lei. Unele din bunuri au fost recuperate, iar autorii furturilor vor sta multi ani in spatele gratiilor.

Agentul principal Costel Balescu a spus ca scoala de dresaj a ciinilor politisti este la Sibiu si. „pentru a obtine rezultate cit mai bune, intre conductor si ciine trebuie sa existe o relatie de parteneriat“.

Ciinii politisti sint folositi in special in mediul rural, unde este mai putina poluare, iar mirosurile specifice sint mai usor de identificat.

Abal este un ciobanesc german care ajuta politia de doi ani si jumatate, iar acest caz nu este singurul rezolvat de el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS