22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRevolta pe santierele ANL din Craiova

Revolta pe santierele ANL din Craiova

• Peste 80 de muncitori de la SC CORA INVEST GROUP SA au intrat ieri in greva deoarece nu si-au mai primit salariile de trei luni • „Nu mai muncim pina nu ne primim banii“, afirma unii dintre angajati

Peste 80 de muncitori, angajati ai SC CORA INVEST GROUP SA Craiova, au fost ieri in greva, refuzind sa intre la lucru pina cind societatea nu le achita salariile restante de trei luni. Muncitorii sustin ca SC CORA nu si-a mai achitat obligatiile salariale catre angajati din luna noiembrie 2002. Ieri-dimineata, ei s-au strins in incinta santierului, cerind sa li se achite banii pe loc.

Grevistii nu se apuca de lucru pina nu-si primesc salariile restante

„Sa ne dea banii pentru care am muncit. Eu am un salariu de 1,5 milioane de lei. Dupa ce ca sint putini, nici aceia nu vin la timp. Ce sa fac, sa cersesc pe strada? Nu am bani nici macar de piine“, spune Ion Popa, muncitor pe santierul SC CORA. Dupa citeva ore de stat in frig, oamenii s-au retras in baraci, discutind aprins despre situatia insuportabila de pe santier. Multora dintre ei le-a fost frica sa faca declaratii, spunind ca risca sa fie dati afara a doua zi.

„Daca imi vede numele in ziar, domnul Robu (directorul societatii – n.r.) vine miine si ma da afara. Asa ne spune, ca asteapta destui un loc de munca si, daca nu ne convine, sa plecam acasa“, afirma o tinara muncitoare. Un alt tinar, Razvan Popescu, spune:

„Domnul Robu ne minte de trei luni. Oamenii au ajuns la limita rabdarii. Nu mai au din ce sa traiasca. Pina nu ne vin banii, nu muncim. Gata, ajunge cu minciunile!“.

Cu angajatii de la CORA s-au solidarizat si cei de la SC COREMI SA, care se pare ca sint intr-o situatie asemanatoare. La aparitia presei insa, acestia din urma s-au retras in baraci, fiind huiduiti de colegii lor.

Directorul societatii constructoare nu a fost de gasit

SC CORA se ocupa de construirea a 245 de apartamente pentru tineri in cartierul Craiovita Noua, cu fonduri de la Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei (MLPTL) si Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL). Cu toate ca lucrarile ar fi trebuit finalizate de la sfirsitul anului trecut, primele trei scari de bloc vor fi receptionate abia pe 20 februarie 2003, dupa cum spune seful filialei Dolj a ANL, Lucian Panduru.

„Abia in functie de prima etapa am inteles ca societatea va face un act aditional pentru prelungirea termenului de predare a celorlalte 14 scari“, a adaugat Panduru.

La vremea respectiva, antreprenorul si-a motivat intirzierea prin faptul ca proiectul initial al blocurilor a suferit unele modificari, dar si prin intirzierile cu care ANL vireaza fondurile stabilite prin contract. Constantin Robu, directorul general al SC CORA, nu a fost de gasit, nici pe telefonul mobil si nici la societate, unde angajatii ne-au spus ca va lipsi cel putin doua zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS