17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024

Stiri diverse

Profesorii asteapta precizari pentru concursul de titularizare

Conducerea Ministerului Educatiei si Cercetarii are o intilnire de lucru cu inspectorii scolari generali din zece judete, printre care si Dolj, in perioada 20-23 februarie, la Tirgoviste. Inspectorul general al ISJ Dolj, Constantin Busoi, spune ca la intilnire se va discuta despre noi programe de finantare externa, despre programul de relansare a invatamintului din mediul rural, cel de modernizare a scolilor“. Conducerea ministerului va mai discuta despre noutatile in ceea ce priveste examenul de capacitate si de bacalaureat, admiterea in clasa a IX-a de liceu si scoala profesionala si va face precizari pentru concursul national unic de ocupare a posturilor si catedrelor vacante si rezervate din invatamintul preuniversitar. Metodologia elaborata de conducerea MEC pentru acest concurs a stirnit multe controverse, cei mai multi profesori sustinind ca sint necesare precizari suplimentare pentru a fi aplicabila.

(C.I.)

Si santajata, si violata…

Oana Gizela V., de 16 ani, din Slatina, a reclamat zilele trecute la politie ca, in perioada iulie 2002 – ianuarie 2003, a fost violata de mai multe ori de Petre D., de 34 de ani, din comuna Coteana. Cercetarile intreprinse au relevat ca tinara a fost santajata de barbat cu o caseta audio pe care fata recunostea ca a mai intretinut raporturi sexuale si cu alti barbati. Petre D. a constrins-o pe tinara sa intretina si cu el raporturi sexuale repetate. In prezent, barbatul este cercetat in stare de retinere pentru savirsirea infractiunii de viol.

(M.M.)

Corp de grenada, linga un container in Severin

Un corp de grenada de exercitiu a fost ridicat luni, de o echipa de specialisti ai Inspectoratului Judetean de Protectie Civila Mehedinti, de pe strada Crisan, din Drobeta Turnu Severin. Acesta a fost gasit intimplator linga o ghena de gunoi, de catre un locuitor din zona, care a anuntat politia. Potrivit capitanului Florentin Dragomir, era vorba de o grenada de exercitiu nefunctionabila, care nu prezenta nici un pericol pentru populatie si care urmeaza sa fie distrusa intr-un poligon special. Alte trei grenade au fost descoperite, saptamina trecuta, pe teritoriul judetului Mehedinti.

(F.L.)

Un minor a incendiat gospodaria bunicilor

Un minor din Strehaia – Mehedinti a incendiat duminica gospodaria bunicilor sai, incercind sa vada daca paiele din adapostul animalelor iau foc. Vasile Madalin Surlau, de sapte ani, fiind nesupravegheat, a aprins furajele si, speriat ca incendiul s-a extins, el a parasit adapostul si a cerut ajutor. Bunicii au incercat sa stinga singuri focul, iar apoi au apelat la pompierii din Strehaia.

„La sosirea pompierilor, focul cuprinsese acoperisul adapostului de animale, unde erau depozitate furaje, putind sa se extinda si la anexele gospodariei. Au ars 1,5 tone de fin si podul. Valoarea pagubelor se ridica la citeva milioane de lei“, a spus lt. Liviu Boruga, purtatorul de cuvint al Grupului de Pompieri „Drobeta“.

(F.L.)

Accident cu semne de intrebare

Ilie Surdeanu, de 35 de ani, din Craiova, a fost accidentat luni seara, pe strada Caracal, de un autoturism Peugeot. Barbatul s-a ales cu un politraumatism si o fractura la nivelul umarului sting, fiind transportat chiar de soferul care l-a lovit cu autoturismul, Jenel Matei, din Craiova, la Spitalul de Urgenta, pentru ingrijiri medicale. Surdeanu a fost internat in Clinica de ortopedie a spitalului craiovean. Victima sustine ca nu isi mai aminteste cum s-a produs accidentul, dar sustine ca era pe trotuar in momentul in care a fost lovita de autoturism. Martorii spun ca Surdeanu traversa strada in fuga si printr-un loc nepermis.

(S.T.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS