10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova are aeroport international

Craiova are aeroport international

Guvernul a aprobat, in sedinta de la sfirsitul saptaminii trecute, un proiect de hotarire prin care Aeroportul Craiova devine international. Actul normativ va intra in vigoare dupa ce va fi publicat in Monitorul Oficial si presupune mai multe masuri, cea mai importanta fiind incheierea unui protocol de colaborare cu Ministerul de Interne si Directia Generala a Vamilor, pentru amenajarea noului punct de frontiera.

„Noi am facut de mai mult timp demersuri pentru promovarea unui astfel de proiect de hotarire de guvern. Consideram ca, din punct de vedere al dotarilor, aeroportul se preteaza fluxului international de calatori si de marfa. Exista deja un raport de audit facut de Autoritatea Aeronautica Romana“, a precizat George Jianu, directorul Aeroportului Craiova. Tot in sedinta de guvern de saptamina trecuta, executivul a trecut in aceeasi categorie si Aeroportul Iasi.

La Craiova, se lucreaza deja pentru finalizarea unui nou terminal de pasageri, investitiile facute aici de Consiliul Judetean Dolj ridicindu-se la peste sapte miliarde de lei. In prezent, o comisie a consiliului judetean negociaza cu MATRIX HOLDING ASSOCIATES INC., o companie americana care doreste sa faca noi investitii. Pina acum, singura cursa internationala regulata era cea de pe ruta Craiova-Rimini (Italia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS