11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSe vinde piine cu soareci morti

Se vinde piine cu soareci morti

Atentat la sanatatea consumatorului in judetul Gorj. Soareci si excremente in piine si mizerie de nedescris – asta au gasit inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj intr-o brutarie din judet. Pentru ca functiona ilegal si nu respecta nici cele mai elementare norme igienico-sanitare, brutaria a fost inchisa, iar patronul a primit o amenda usturatoare.

Un barbat a cumparat, zilele trecute, o piine de la brutaria PRENUIL din Pesteana – Gorj. Cind a ajuns acasa si a inceput sa taie piinea in felii, omul a vazut ca in miez era un soarece mort. „Cetateanul care ne-a adus piinea cu soarecele in ea ne-a indicat brutaria din sat. Acum, dupa ce am vazut in ce mizerie se lucreaza, avem convingerea ca de aici provine“, a spus Ion Tudor, inspectorul sef al OJPC Gorj.

Proprietara brutariei, desi admite ca sint soareci in locul unde se coace piinea, sustine totusi ca piinea cu pricina nu a fost cumparata din magazinul sau. Femeia acuza concurenta ca incearca sa-i faca probleme pentru ca vinde piinea mai ieftin: „Piinea nu-i de la mine. Brutarii din alte parti vor sa imi faca rau, de ciuda ca eu dau piinea cu 3.000 de lei, in timp ce ei o dau cu 3.500 de lei“.

In brutaria de la Pesteana, inspectorii OJPC au gasit o mizerie de nedescris. Peste tot erau gauri de soareci, peretii erau plini de mucegai, iar faina era depozitata pe jos.

„In faina am gasit excremente de soareci, ceea ce inseamna ca era posibil ca soarecii sa ajunga si in aluat“, a precizat Gina Gaman, inspectoarea OJPC Gorj.

Foarte sigura pe ea, Elena Predescu, proprietara brutariei, afirma ca „sint soareci in brutarie“, dar ca ei sint atit de dresati, incit ocolesc recipientele cu aluatul pus la dospit: „E normal sa fie soareci. In toate brutariile sint. Cine spune ca nu are soareci minte de stinge“. In ceea ce priveste mizeria din brutarie, Elena Predescu a precizat ca a facut curat-luna „in urma cu doua – trei luni“.

Inspectorii OJPC au mai descoperit ca personalul angajat al firmei nu avea analizele medicale la zi si nici nu purta echipament de protectie in timp ce lucra. Pentru deficientele constatate, brutaria PRENUIL din Pesteana a fost inchisa, iar patroana a primit o amenda de 22 de milioane de lei.

Zilele urmatoare, inspectorii OJPC vor continua controalele deoarece in brutariile de la sate se incalca frecvent conditiile igienico-sanitare si sanatatea consumatorilor este pusa in pericol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS