5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCiinii comunitari au fost impuscati cu armele de vinatoare

Ciinii comunitari au fost impuscati cu armele de vinatoare

Reprezentantii Fundatiei PRO ANIMALS din Tirgu Jiu sint nemultumiti de modul in care Primaria Matasari – Gorj a incercat sa rezolve problema ciinilor comunitari. Edilii comunei au adus simbata zece vinatori, membri ai Asociatiei Judetene a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi Gorj, pentru a impusca o parte din ciinii comunitari care circula nestingheriti prin localitate. Dupa ce au omorit citeva zeci de ciini in centrul comunei, vinatorii i-au incarcat intr-o remorca si au disparut.

Conducerea PRO ANIMALS a lansat organizatiilor pentru protectia animalelor mai multe mesaje pe Internet, precum si fotografii cu ceea ce s-a intimplat simbata la Matasari. Acestia asteapta sustinerea organizatiilor internationale. „S-a tras printre blocuri. Este foarte grav ceea ce s-a intimplat. Exista declaratia unui gardian, care a spus ca a trecut glontul pe linga el. Procuratura s-a sesizat si vom face o plingere si la prefectul Toni Grebla. Nu stim unde au dus ciinii“, a spus Carmen Serbanoiu, reprezentanta PRO ANIMALS.

Localnicii din Matasari s-au plins mereu la primarie ca nu mai pot merge in siguranta pe strazi, din cauza haitelor de ciini comunitari, care vin din satele invecinate si se aciuiesc pe linga containerele de gunoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS