11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMApN amina semnarea unui nou contract cu AVIOANE Craiova

MApN amina semnarea unui nou contract cu AVIOANE Craiova

Cele patru aparate Soim, aflate in executie, ar putea fi livrate la sfirsitul lunii martie

SC AVIOANE Craiova are sanse minime sa incheie anul acesta un nou contract-cadru cu MApN.

Potrivit prefectului de Dolj, Cornel Mondea, conducerea MApN nu va lua nici o decizie in legatura cu incheierea unui al doilea contract cu AVIOANE Craiova, pina in semestrul al doilea al acestui an.

„Acum doua zile, am cerut mai multe date referitoare la stadiul celor patru aparate Soim destinate MApN si aflate in executie. Cred ca, in conditii normale de lucru, acestea ar putea fi livrate la sfirsitul lui martie. Referitor la noi contracte cu armata, le-am spus celor din conducere ca am discutat cu doi secretari de stat din MApN si MIR, care mi-au confirmat ca, deocamdata, nu se pune problema unei noi comenzi, cel putin nu inainte de al doilea semestru al anului“, a afirmat Cornel Mondea. Surse din conducerea societatii sint insa de parere ca, la Craiova, nu se va mai produce nici un aparat IAR ’99 Soim pentru dotarea armatei romane, cel putin in acest an, situatie determinata atit de bugetul MApN, cit si de faptul ca fabrica este pe lista societatilor care trebuie privatizate.

De mentionat ca, in 2003, dupa finalizarea celor patru aparate care trebuia sa intre in dotarea armatei la sfirsitul anului 2002, SC AVIOANE Craiova urma sa incheie un al doilea contract-cadru cu MApN, pentru opt avioane IAR ’99 Soim.

In prezent, atit conducerea societatii, cit si liderii sindicali lucreaza la elaborarea unui program de diminuare a costurilor, care presupune, in primul rind, micsorarea salariilor cu 40 la suta. Potrivit liderilor sindicali, cei 970 de angajati care au ramas in fabrica dupa restructurare vor primi salarii reduse pina la contractarea unor noi comenzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS