Acasă Local Dolj Marfă expirată cit pentru tot cartierul

Marfă expirată cit pentru tot cartierul

După ce, săptămina trecută, zona Orizont a fost controlată „la singe“ de inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Dolj, in acest week-end a venit rindul magazinelor din Calea Severinului – zona Groapă. La mare „cinste“ in unităţile cu pricina erau produsele expirate, păstrate „de bune“ in galantare, chiar dacă termenul de valabilitate era depăşit de anul trecut.

SC MARS KING SRL- prima „staţie“ a controlului de simbătă. Pe geamul unităţii cu laborator propriu era inscripţionată oferta generoasă: piine, cornuri simple, cornuri cu gem, cornuri cu caşcaval etc. In brutărie, atmosfera era sufocantă. In frigider au fost descoperite drojdie oxidată şi ouă expirate. Chiar dacă responsabilul brutăriei a incercat să convingă că ouăle nu erau folosite in procesul de fabricaţie, inspectorii au fost de neinduplecat.

Surpriza controlului de simbătă a fost insă societatea comercială ETIENNE IMPEX SRL, unde majoritatea produselor erau expirate: cabanoşi, cirnaţi de porc afumaţi, cirnaţi Harghita, tobă etc. Etichetele produselor din carne erau incurcate, laptele pasteurizat nu avea inscripţionată data fabricaţiei, iar in lada frigorifică a fost găsită o cantitate destul de mare de cirnaţi congelaţi, cu depuneri de gheaţă. Produsele expirate au fost distruse pe loc, iar inspectorii OJPC au precizat că, pe lingă amenda contravenţională, unitatea ar putea fi inchisă pentru o perioadă de o lună.

Exit mobile version