14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBulucea refuza construirea locuintelor ANL pentru tineri

Bulucea refuza construirea locuintelor ANL pentru tineri

Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a anuntat saptamina aceasta cistigatoarele licitatiei pentru construirea, in Craiova, a 252 de locuinte in regim de inchiriere pentru tineri. La licitatia desfasurata anul trecut, pe 21 noiembrie, au participat firmele craiovene SC NOVARA T IMPEX SRL si SC ATLAS SA, care solicitau de la stat 160 de euro pe metrul patrat construit, cit si SC CORA INVEST GROUP SA, cu un pret estimativ de 200 de euro. De data aceasta, ANL a adoptat varianta mai ieftina si a semnat contractul cu NOVARA si ATLAS. Executia ar fi inceput, numai ca primarul Craiovei, Vasile Bulucea, a refuzat sa elibereze autorizatia de construire pentru cele doua firme, solicitindu-le acestora garantii suplimentare.

Primarul da vina pe ministrul Mitrea

„Cistigatorii licitatiei au venit cu un pret de dumping de 150 de dolari pe metru patrat. Joi, cind m-am intilnit cu ministrul Miron Mitrea, mi-a spus: «Ba, Bulucea, este extraordinar de putin! Nu se poate sa termine constructia cu investitii de doar 150 de dolari, numai daca garanteaza ca pun bani de la ei.» Ministrul este foarte suparat si nu vrea sa-si bata joc de locuintele ANL. Contractul este deja semnat, dar autorizatia nu o dau pina nu reusesc ei sa-mi prezinte vreo garantie ca sint in stare sa faca blocurile la pretul asta“, s-a aratat ferm pe pozitii Bulucea.

Se pare ca garantiile care au convins specialistii ANL sint insuficiente pentru exigentele primarului. Consecinta este ca tinerii fara posibilitati vor mai avea de asteptat pina se vor muta in casa noua. Mai ales ca in executia primului lot, de 245 de locuinte, a carui constructie a fost adjudecata de SC CORA, s-au inregistrat depasiri semnificative fata de termenul de finalizare stabilit la semnarea contractului.

50 de miliarde pe apa simbetei

Asa cum dezvaluia GdS la sfirsitul anului trecut, agentia a aruncat pe fereastra, numai in 2001, mai mult de 50 de miliarde de lei, reprezentind diferente intre oferta cea mai rentabila si oferta cea mai scumpa, pentru constructii in Craiova. ANL a acordat contractele firmelor cu cea mai piperata oferta, sub motiv ca preturile mici ale concurentei nu prezinta incredere. Astfel, preferata ANL s-a dovedit a fi SC CORA INVEST GROUP SA, firma constructorului craiovean Constantin Robu, unul dintre apropiatii primarului Vasile Bulucea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS