24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalInvestitie de miliarde la Caracal

Investitie de miliarde la Caracal

In orasul Caracal va fi realizata o ampla investitie de amenajare si montare a unui sistem de cogenerare. Acest sistem presupune elaborarea si montarea unor centrale de cartier care vor furniza pentru populatie energie electrica si energie termica la preturi foarte mici. Investitia pare a fi solutia mult visata de locuitorii oricarui oras din aceasta tara, care nu mai stiu pe unde sa scoata camasa atunci cind vine vorba despre achitarea costului la intretinere. Anuntul a fost facut ieri de presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura(CCIA) Olt, Ilie Alexandru, fapt confirmat si de catre primarul Caracalului, Gheorghe Anghel. „Pina in anul 2007, cind a fost fixata admiterea Romaniei in UE, va trebui sa dispara din peisajul autohton centralele de apartament. Viitorul este al centralelor de cogenerare, care furnizeaza caldura si energie electrica la preturi acceptabile pentru consumatori si investitori deopotriva“, a afirmat Alexandru Ilie.

La rindul sau, edilul din Caracal, Georghe Anghel, a spus: „Faptul ca firma cu care am purtat tratative in acest sens a fost de acord sa ne sprijine si, mai mult decit atit, sa suporte o parte insemnata a cheltuielilor pentru realizarea finantarii investitiei si constructia retelei de distributie si furnizare de gaze naturale, ne face sa fim optimisti in privinta viitorului pentru cetatenii orasului“.

Administratia orasului Caracal spera sa obtina de la Ministerul Industriilor si Resurselor o urgentare a termenului de organizare a licitatiei pentru ca, din luna martie, planurile de santier sa fie deja fixate. Din cele 7.200 de apartamente din oras, doar 400 sint debransate de la reteaua centrala de incalzire. Locuitorii urbei sint printre putinii din tara care au platit pentru intretinere sume acceptabile: maximum 1,9 milioane de lei… pentru un apartament cu cinci camere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS