21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDupa circ, avem din nou box

Dupa circ, avem din nou box

Dr. Riza, inca o victorie prin KO

Clinica de urologie a Spitalului de Urgenta din Craiova a fost ieri-dimineata scena unui adevarat meci de box. Dr. Liviu Mugur Riza, fostul director al spitalului, l-a trimis la podea cu un pumn pe rezidentul Cristian Nedelcuta. In replica, Nedelcuta il va da in judecata pe dr. Riza. Cazul este si in atentia Directiei de Sanatate Publica Dolj, care va dispune masurile corespunzatoare. In urma cu un an, dr. Riza a mai fost implicat intr-un scandal asemanator, insa atunci victima a fost prof. dr. Alexandru Grigorescu.

„Ba, papagalule, ia vino-ncoace!“

Ieri-dimineata, in jurul orei 9.00, medicul rezident Cristian Nedelcuta completa niste acte de transfer in cabinetul asistentului sef din Clinica de urologie. La un moment dat, in incapere a intrat dr. Mugur Riza, nervos cu o fisa de evaluare in mina, pe care a facut-o bucatele si a aruncat-o peste actele rezidentului. „Am strins hirtiile, le-am aruncat la cos si am iesit din cabinet. Doctorul Riza a iesit dupa mine si m-a strigat: «Bai, papagalule, vino-ncoace!». Eu m-am intors si i-am spus sa vorbeasca frumos, ca altfel il dau in judecata. Dumnealui atunci mi-a tras un pumn peste fata si am cazut din picioare“, a povestit Cristian Nedelcuta.

Una dintre asistentele care au vazut toata scena a spus ca, imediat dupa aceea, dr. Riza l-a agresat verbal pe dr. Panus, care incerca sa-i ia apararea celui lovit: „Dr. Panus i-a spus ca nu-i intelege comportamentul si ca va chema politia. La care dr. Riza a spus: «Du-te si cheama politia daca vrei sa o iei si tu!»“. Asistenta a refuzat sa i se publice numele de teama unor represalii din partea dr. Riza: „Sintem terorizati de dr. Riza! Are un comportament atit de deviat, incit imi este teama ca va incerca sa se razbune pe mine daca spun ceva impotriva lui“.

Cu miinile curate

Pentru ca se iscase un adevarat scandal, a fost nevoie de interventia gardienilor publici. Unul dintre gardieni a declarat ca, in momentul in care a ajuns in sectie, dr. Riza facea taraboi pe hol, in timp ce medicii se incuiasera de frica in cabinete. Dupa ce s-au mai linistit spiritele, cadrele medicale, in frunte cu seful de sectie, prof. Dumitru Manta, s-au dus sa se plinga de comportamentul lui Riza la Directia de Sanatate Publica (DSP) Dolj. „Prof. Manta a facut o sesizare in legatura cu cele intimplate. L-am chemat imediat pe Marin Albu, directorul Spitalului de Urgenta din Craiova, si i-am cerut sa ia note explicative de la cei implicati in scandal, urmind sa stabilim si ce masuri vom lua pentru ca astfel de evenimente sa nu se mai repete“, a declarat dr. Constantin Ecobici, directorul DSP Dolj.

Cu toate ca exista numerosi martori la incidentul petrecut pe culoarul clinicii, doctorul Mugur Liviu Riza spune ca este un complot impotriva sa: „Nu am lovit pe nimeni. Uitati-va la miinile mele! Este un complot pus la cale de profesorul Manta, seful clinicii, care nu ma suporta“.

In dosarul de pugilist al doctorului Riza mai exista o fapta de acest gen, petrecuta in urma cu an. Atunci, el l-a lovit cu piciorul pe prof. dr. Alexandru Dinulescu, intr-una din salile de operatii, nemultumit ca acesta urma sa intervina chirurgical asupra unui pacient inaintea sa.

Medicul rezident Cristian Nedelcuta este hotarit sa-l actioneze in judecata pe doctorul Mugur Riza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS