Acasă Local Conducerea ELECTROCARBON Slatina contraataca: „Buca bate cimpii!“

Conducerea ELECTROCARBON Slatina contraataca: „Buca bate cimpii!“

Reprezentantii SC ELECTROCARBON SA Slatina, in frunte cu directorul general Teodor Caramizaru, au ripostat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca urmare a sedintei-surpriza organizate pe 15 ianuarie la poarta intreprinderii de catre fosta conducere. Directorul general Caramizaru a desfiintat, punct cu punct, toate afirmatiile facute de membrii fostei conduceri – Florea Sterie si Nicolae Buca. El a prezentat documente in sprijinul declaratiilor sale. Accentul a fost pus pe structura actuala a actionariatului intreprinderii, care nu contine numele nici unuia din fostii directori, precum si pe limpezirea situatiei create in urma adunarii ilegale organizate la poarta fabricii in 15 ianuarie.

Teodor Caramizaru: „Domnii Buca si Sterie afirma ca aveau dreptul sa organizeze adunarea respectiva, ceea ce e fals! Ei au fost exclusi in mod legal din cadrul Asociatiei Salariatilor din SC ELECTROCARBON SA cind, cu ocazia sedintei Adunarii generale a salariatilor din 28 martie 2000, dl. Buca a fost prins cu ocaua mica prin negarea contractarii unui credit de 300.000 de dolari. Pus in fata documentului cu semnatura sa, oamenii au inteles ca au fost inselati. Ca urmare, intr-o alta sedinta, din 19 mai 2000, ei au fost exclusi legal din Asociatia Salariatilor. Actul de la Ministerul Justitiei pe care ei l-au fluturat in fata presei ca ar fi adevaratii conducatori ai ELECTROCARBON Slatina nu face decit sa-i reconfirme pe acestia ca membri ai Asociatiei Salariatilor intreprinderii si nimic altceva!“

„Nicolae Buca incearca doar sa tulbure apele!“

Secretarul Asociatiei Salariatilor din SC ELECTROCARBON SA Slatina, Ciocirlan Eracle, a declarat ca situatia din fabrica a fost prezentata eronat deoarece justitia nu a reusit sa faca diferenta intre actionarii fabricii si Asociatia Salariatilor, lucruri total diferite. In prezent, structura actionarilor in unitate se prezinta astfel: RAFO Onesti – 42,655% (actiuni preluate in urma cu doar o saptamina de la Rafinaria Darmanesti), SIF Oltenia – 35,085%, Asociatia Salariatilor – 13,218%, iar alti actionari detin 9,42%, intre acestia numarindu-se si membri ai actualei conduceri, plus o firma din Cipru. Directorul economic, Liviu Tugulan, a declarat in acelasi cadru ca dl. Buca are de fapt o datorie catre societate de 300.000 de dolari. „Nicolae Buca nu are nici un act de proprietate asupra SC ELECTROCARBON SA Slatina. El incearca acum doar sa tulbure apele in unitate“, a spus directorul general Teodor Caramizaru.

In cadrul SC ELECTROCARBON SA lucreaza in prezent 994 de muncitori, salariul mediu pe unitate fiind de 6,7 milioane de lei brut. Ultima marire de salariu a avut loc pe 1 iulie 2001. De Ziua Unirii, muncitorii din unitate vor organiza un miting de protest care va avea ca punct terminus Tribunalul Olt. Explicatia acestui gest a fost oferita de presedintele Sindicatului Liber Independent ELECTROCARBON, Marin Cristescu: „Astfel intelegem noi sa protestam fata de modul cum este tratata de justitie problema SC ELECTROCARBON SA Slatina, mod ciudat care nu face altceva decit sa ingreuneze rezolvarea situatiei“. In timpul conferintei de presa, circa 200 de salariati care tocmai isi terminasera tura s-au adunat in curtea fabricii si au strigat sloganuri in favoarea actualei conduceri.

Exit mobile version