Acasă Local Multi restantieri la plata curentului electric

Multi restantieri la plata curentului electric

Sucursala Slatina a societatii ELECTRICA are de recuperat in total de la abonatii din judetul Olt 202 miliarde de lei. Din aceasta suma, peste jumatate reprezinta datoriile consumatorilor din municipiul Slatina. Printre acestia se numara marii agenti economici, cu o suma restanta de 98,9 miliarde de lei, in topul debitorilor aflindu-se societatile ELECTROCARBON, cu aproape trei sferturi din suma, ACETI si RULMENTI SA. Societatea ELECTRICA are de recuperat 10 miliarde de lei de la micii agenti economici, in fruntea carora se numara CFR, unitatile bugetare si asociatiile de proprietari.

Si consumatorii casnici au debite la plata curentului electric, iar conducerea societatii sustine ca, incepind cu 1 iunie 2002, dupa ce s-a trecut la sistemul de autocitire, in Slatina s-a inregistrat in fiecare luna un procent de 25-30% din totalul abonatilor care nu s-au prezentat lunar, asa cum ar fi trebuit, pentru a-si plati energia electrica. In mai bine de jumatate de an s-au adunat 2.232 de facturi neplatite, in valoare de 659 de milioane de lei, in total existind 29.000 de abonati cuprinsi in sistemul de autocitire. La sfirsitul anului 2002, procentul de incasare a contravalorii facturilor emise pe tot parcursul anului de ELECTRICA in tot judetul Olt a fost de numai 75%.

790 de sustrageri de curent

Viorel Chiru, purtatorul de cuvint al SC ELECTRICA SA Slatina, a precizat ca in fiecare zi se efectueaza debransari ale celor care au mai mult de doua facturi restante, ceea ce face ca, de multe ori, chiar a doua zi acestia sa mearga sa-si achite restantele, dupa care sint reconectati. Exista insa si abonati care nu au mai platit energia electrica de foarte mult timp si care, de obicei, se conecteaza ilegal la o sursa de curent. In urma celor peste 12.000 de controale care au fost efectuate in cursul anului trecut au fost constatate 1.437 de deficiente, dintre care 790 au fost sustrageri de energie electrica. Au fost recuperate insa peste sase miliarde de lei, contravaloarea a 2,6 milioane kwh.

Exit mobile version