Acasă Local Minorul Iucinu isi cere partea din ziarul Adevarul

Minorul Iucinu isi cere partea din ziarul Adevarul

• Dirijat de avocatul Sergiu Andon, fiul nelegitim al lui Dumitru Tinu ii trimite surorii sale vitrege Ana – Maria o epistola in care atinge problema intregirii familiei • In legatura cu averea tatalui, Andrei Iucinu isi declara in premiera intentiile: „Vreau sa impartim totul frateste!“ • Implicit, minorul isi revendica partea de actiuni din pachetul de 71,8% detinut de catre sora sa la ziarul Adevarul • Ca si cum nu ar fi gasit alta cale sa-i comunice, Andrei o citeaza pe Ana – Maria pentru procesul de paternitate, in P.S. -ul scrisorii! • Fathi Taher, in ciuda dovezilor publicate vizavi de relatia sa de afaceri cu Dumitru Tinu, zice ca nu a finantat din spate ziarul Adevarul, iar ca sa se fi implicat direct, ca actionar pe fata, nu a vrut

„Sa formam o singura familie“

Andrei Iucinu, tinarul care sustine ca este fiul nelegitim al lui Dumitru Tinu, a adresat ieri o scrisoare deschisa Anei-Maria Tinu, in care ii cere, printre altele, sa aiba grija de el ca o sora mai mare, sa nu mai lase pe nimeni sa-i invrajbeasca, sa fie „adevarati urmasi“ ai raposatului lor tata. Prezentam integral scrisoarea lui Andrei Iucinu:

„Draga Ana-Maria, Furtuna care ne-a cuprins parca a incetat. Poate ca acum ne vom vedea si auzi cu alti ochi, cu alte ginduri. N-am dorit ca lucrurile sa se petreaca astfel, dar poate ca asa o fi Calea binelui, intortocheata. Eu am 17 ani, impliniti. Nu sint multi, dar sint 17 ani in care am dat, zi de zi, <<extemporal>> la discretie. Pentru mine si pentru mama era usor sa continuam ceea ce am respectat atita amar de vreme, discretia, dar… Mai bine tac. Nici mama, nici eu, nici cei apropiati noua nu dorim sa cautam vinovatii. Poate si tu vei ierta. Sa nu fim suparati pe curiozitatea oamenilor. Cei mai multi au vrut binele, au vrut adevarul si au inteles cit de mare a fost sufletul tatalui nostru. Ei il pretuiesc si mai mult pentru ca m-a avut, m-a ingrijit si m-a educat cu atita dragoste parinteasca. Numai oamenii foarte rai ar dori ca eu sa fiu rupt de viata si amintirea lui Tinu. Raspunsurile Domnului Taher inchid aproape toate discutiile, care o luasera razna. Unele ziare scriu ca era bine sa raspunda mai clar, mai fara ocolisuri. Nu ma amestec, dar daca simti ca raspunsurile pastreaza ceva ascuns, cere-i chiar tu precizari. Am citit si declaratia facuta de dl. Popescu despre intentia ta sa pastrezi actiunile Adevarului si sa ai grija de societate. As fi mult mai linistit, chiar si cititorii ar fi mai linistiti, daca ai face aceasta declaratie personal, nu prin altcineva. Chiar daca imi va reveni si mie o parte din actiuni, de aceste treburi mi se pare normal sa te ocupi tu. Eu nu vreau decit sa invat de la tine. Iar de ziar vor avea grija cei din redactie, pentru ca nimeni nu se pricepe mai bine ca ei. Da-ne, te rugam, asigurarea ca asa va fi si ca in locul celor doi domni nu va aparea altcineva. Oare cum s-a nascut vorba asta, ca noi ne luptam pentru actiunile Adevarului? Cred ca au scos-o chiar aceia care regreta ca nu au actiuni, ori au avut si nu mai au. Cum o sa ma intereseze pe mine sa am mai mult decit mi se cuvine, cum sa vreau sa ma amestec intr-un ziar, ori sa fac politica? N-am destule de facut la 17 ani? Dorinta mea a fost si este sa nu mai am ca tata o liniuta, sa ma numesc Tinu si sa traiesc cit mai aproape de tine, asa cum am dorit 17 ani. Vom imparti frateste ce mi se cuvine, doresc sa te vad mereu, sa vorbim, sa ne distram amindoi, sa ai grija de mine ca o sora mai mare, sa te pot ajuta si eu. <<Tinulica>> (asa ii spuneam tatei) m-a dus adeseori in casele in care locuia cu voi. Sper ca acum sa n-o mai fac doar in lipsa voastra, sa formam o singura familie. Cel mai mult vreau sa facem impreuna diferite lucruri prin care sa pastram vie si luminoasa amintirea tatalui nostru. Sa nu mai lasam pe nimeni sa ne invrajbeasca. Sa fim adevarati urmasi ai lui Tinu. Te iubesc, iubeste-ma si tu!“

Scrisoarea are si un P.S.: „Joi, 30 ianuarie 2003, avem infatisare pentru paternitate la Judecatoria sectorului 1, Completul 3, ora 8.30. Te rog vino cu doamna Tamara, sa nu fie vreo incurcatura cu citatiile“.

Presupozitii privind cauza mortii lui Dumitru Tinu

Rezultatul expertizei medicilor legisti bucuresteni confima ipoteza potrivit careia Dumitru Tinu si-a pierdut cunostinta in timp ce se afla la volan, iar decesul jurnalistului a fost provocat de leziunile suferite la cap dupa rasturnarea masinii.

Potrivit directorului general al Institutului National de Medicina Legala (INML) „Mina Minovici“, profesorul Dan Dermengiu, pierderea cunostintei putea fi provocata fie de un accident ischemic vascular cerebral, fie din cauza unei fibrilatii sau tulburari majore de ritm cardiac. Examenul histopatologic efectuat de legistii bucuresteni arata ca Dumitru Tinu suferea de mai multe boli cronice, a declarat ieri profesorul Dan Dermengiu.

A fost descoperita o ateroscleroza cerebrala avansata cu anevrism cerebral si un accident vascular cerebral mai vechi, a carui data nu a putut fi stabilita cu precizie. De asemenea, inima era incarcata de grasime, fapt care putea fi cauza tulburarilor de ritm. In plus, Tinu suferea si de o arterioscleroza coronariana. Arterioscleroza a fost diagnosticata si la nivelul rinichilor – organe care prezentau o inflamatie cronica (pielonefrita cronica) – si al plaminilor (scleroemfizem pulmonar). Pentru un diagnostic mai precis, medicii bucuresteni ar fi avut nevoie ca necropsia sa fie efectuata in laboratoarele proprii, pentru a recolta portiuni mai mari de organe si de vase, precum si o cantitate mai mare de singe.

Din segmentele primite de la Serviciul de Medicina Legala Prahova nu au putut fi efectuate examene complexe si nici macar teste de toxicologie care sa ateste daca Tinu a ingerat un produs in urma caruia sa-si fi pierdut cunostinta.

„Tot ceea ce am putut stabili, din cantitatea de singe pe care am primit-o, a fost faptul ca Tinu nu a consumat alcool si nici nu a suferit o crestere sau o scadere brusca a nivelului glucozei in singe“, a precizat directorul institutului.

Rezultatele examenului histopatologic au fost trimise ieri de conducerea INML „Mina Minovici“ din Bucuresti Serviciului de Medicina Legala Prahova.

Exit mobile version