Acasă Local Stiri diverse

Stiri diverse

Slatina a implinit 635 de ani

Locuitorii municipiului Slatina au fost invitati ieri sa participe la o serie de manifestari prilejuite de aniversarea a 635 de ani de atestare documentara a municipiului resedinta de judet. Manifestarile au fost gazduite de Colegiul National Vocational „Nicolae Titulescu“. Au avut loc vernisaje ale mai multor expozitii de carte, precum si simpozioane prezentate de directori si de reprezentanti ai institutiilor de cultura din judet. Corul Millenium al Primariei Slatina a incheiat ieri-seara manifestarile dedicate aniversarii municipiului cu un repertoriu special.

(M.M.)

87 de miliarde pentru repararea strazilor

Primaria Tirgu Jiu va cere de la Fondul Special al Drumurilor alocarea a 87 de miliarde de lei, pentru repararea mai multor strazi din oras. Reprezentantii municipalitatii spun ca suma va fi folosita in mare parte pentru reparatiile capitale ale unor strazi care nu au mai avut parte de astfel de lucrari de citiva ani. Din acelasi fond vor mai fi cheltuiti bani si pentru plombarea unor strazi din oras, care au avut de suferit in urma inghetului si a folosirii materialelor antiderapante.

(C.C.)

Recensamintul agricol in Tirgu Jiu a fost finalizat

Recensamintul agricol desfasurat in municipiul Tirgu Jiu a fost finalizat ieri. Comisia municipala de recensamint apreciaza ca, dupa ce vor fi centralizate toate datele, suprafata agricola a orasului va ajunge la 5.200 de hectare. „Aceasta este suprafata cu care era inregistrat orasul in anul 2000. Chiar daca vor exista unele diferente, acestea se vor regasi cind se va calcula suprafata totala a judetului, pentru ca unii cetateni, care au pamint in Tirgu Jiu, dar si in localitatile invecinate, l-au declarat in respectivele localitati“, a spus Elena Ungureanu, secretar al Primariei Tirgu Jiu.

(C.C.)

Recensamintul s-a incheiat in 18 localitati din Olt

Actiunea de recenzare a gospodariilor agricole se incheiase, la sfirsitul saptaminii trecute, in 18 din cele 101 localitati din Olt. Recensamintul este incheiat in proportie de peste 50%, adica in 417 din totalul de 803 sectoare existente. Conform statisticilor, pina in prezent, in judetul Olt au fost numarate peste 35.000 de bovine, aproape 20.000 de ovine si 88.576 de porcine, toate existente in136.920 de gospodarii.

(A.M.A.)

Impozit anticipat pentru activitatile independente

Pentru anul 2003, persoanele care desfasoara activitati independente trebuie sa efectueze prima plata anticipata de impozit, aferenta primului trimestru, pina la 15 martie. Urmatoarele transe trebuie platite pina la 15 iunie, 15 septembrie si 15 decembrie.

(M.D.)

Impozitul pe venitul agricol se plateste in doua transe egale

Pentru impozitul pe veniturile din activitati agricole, declaratiile de impunere trebuie depuse pina la 30 iunie la sediul unitatilor fiscale de pe raza unde contribuabilul isi desfasoara activitatea. Acest impozit se plateste in doua transe egale, la 1 septembrie si la 15 noiembrie.

(M.D.)

Veniturile pentru dreptul de proprietate intelectuala se impoziteaza

Beneficiarii de venituri aferente dreptului de proprietate intelectuala, contracte de agent sau consignatie trebuie sa depuna pina la 28 februarie declaratie informativa privind impozitul retinut fiecarui beneficiar pentru a se putea analiza corectitudinea retinerii impozitului.

(M.D.)

Exit mobile version