Acasă Local Toate liceele din Mehedinti vor fi dotate cu retele de calculatoare

Toate liceele din Mehedinti vor fi dotate cu retele de calculatoare

Cele mai multe unitati scolare din mediul rural au fost dotate cu cel putin un calculator. Unitatile scolare care nu au beneficiat de astfel de investitii sint cele din comunele Gogosu, Podeni si Ponoarele, deoarece dotarea in mediul rural a fost facuta pentru unitati gimnaziale, iar cele din comunele mentionate aveau treapta de invatamint complementar. Primele calculatoare vor ajunge in localitatile sus-mentionate in anul 2005.

„Prin redotarea unor scoli, care vor primi retele de calculatoare performante, vom putea sa redistribuim o parte din cele vechi catre unitatile de invatamint care nu beneficiaza inca de informatizare. Pina in prezent avem 475 de calculatoare“, a spus Lucian Capitanescu, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Mehedinti.

Reprezentantii ISJ Mehedinti au spus ca o parte din dotari au disparut, asa cum s-a intimplat cu opt calculatoare, care au fost sustrase din incinta institutiilor de invatamint.

„Am apelat la politie sa ne sprijine pentru pastrarea acestor calculatoare, dar sintem cel mai afectat judet din acest punct de vedere. Au fost furate opt calculatoare. Ancheta este lunga si ne intereseaza mai putin daca se schimba unul sau doi politisti si mai mult rezolvarea situatiei“, a precizat Lucian Capitanescu.

Liceul „Dr. Victor Gomoiu“, din Vinju Mare, Colegiul National „Traian“ si Liceul „Stefan Odobleja“, din Drobeta Turnu Severin, au primit anul trecut retele noi de calculatoare.

Potrivit conducerii Inspectoratului Scolar Judetean Mehedinti, pina la sfirsitul acestui an, toate liceele din judet vor fi dotate cu retele de calculatoare.

Exit mobile version