12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUltimele cumparaturi pentru masa de Revelion

Ultimele cumparaturi pentru masa de Revelion

Majoritatea severinenilor sint de parere ca organizarea meselor de Sarbatori este un adevarat efort financiar, deoarece, in aceasta perioada, comerciantii au ridicat preturile la alimentele de sezon. Dupa masa imbelsugata de Craciun, oamenii se pregatesc de Revelion, astfel ca magazinele si pietele din Drobeta Turnu Severin au fost duminica supraaglomerate.

„Trebuie sa facem ultimele cumparaturi, ca mai este putin pina la Revelion si o sa fie nebunie pe strazi. Si asa am cumparat pe ultima suta de metri, ca asa se intimpla de fiecare data. Taranii nu au venit in piata de Craciun si abia acum am putut sa luam alimentele pentru masa de Anul Nou. Am cheltuit cam doua milioane pentru masa dintre ani, dar merita“, a spus Ionela Cazacu, de 43 de ani, din Drobeta Turnu Severin. Multi severineni spun ca s-au aprovizionat din timp pentru a pregati asa cum se cuvine masa de Revelion: „Acum, toti se imbulzesc si omul ridica pretul. Am cumparat deja si nu-mi mai trebuie aproape nimic. Pretul la fructe este mare in comparatie cu alte zone din tara. In principal, am facut aprovizionarea, iar acum caut strictul necesar, produse care sa fie proaspete, dar care, din pacate, lipsesc“, a spus Dumitru Victor, de 56 de ani.

„Ne uitam doar, pentru ca este foarte scump…“

In pietele din municipiu, miezul de nuca, foarte cautat in aceste zile, costa 110.000 de lei/kg, usturoiul poate fi cumparat cu 40.000 lei/kg sau 5.000 lei/capatina. Castravetii murati se comercializeaza la pretul de 35.000 lei/kg, varza murata – 20.000 lei/kg, iar frunza de vita – 4.000 lei/bucata. Si pentru ca sarmalutele nu pot fi gatite fara carne, multi severineni au renuntat sa le mai faca, din cauza preturilor prea mari.

„Ne uitam doar, pentru ca este foarte scump. Am doua milioane de lei pensie si trebuie sa platesc si intretinerea si sa si maninc, insa muschiul de porc este 150.000 lei/kg. Voi lua un pui si cartofi. Preturile sint mari, iar carnea nu arata asa de bine“, a spus Mihaela Zugravu, de 67 de ani. Pulpa de porc fara os costa 150.000 lei/kg, iar cea cu os – 108.000 lei/kg, ceafa de porc – 150.000 lei/kg, pulpa de vita – 145.000 lei/kg, pulpe pui – 50.000 lei/kg, piept pui – 93.000 lei/kg, iar cirnatii – 60.000 lei/kg. Rosiile si castravetii de sera, un lux in aceasta perioada, se vind la 50.000 lei/kg, respectiv 85.000 lei/kg. Comerciantii spun ca se cauta carnea de porc, carnea tocata, cea de pasare, usturoiul, ceapa, fructele si miezul de nuca. „Avem vinzare slaba. Se cauta de toate, dar cu bani putini nu se poate“, a spus Laurentiu Neagoe, de 34 de ani, comerciant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS