Acasă Local Si oltenii se nasc de Craciun

Si oltenii se nasc de Craciun

Dolj

11 micuti au primit numele Cristian si Cristina

Ziua sfinta a Nasterii Domnului Iisus Hristos a adus multa bucurie in11 familii doljene, care s-au trezit peste noapte cu cite un nou membru de familie. In maternitatile craiovene, s-au nascut sase fetite si cinci baietei, care au primit toti numele de Cristian sau Cristina, dupa cum datina o cere.

Oana Enculescu, de 30 de ani, din comuna Daneti – Dolj, se poate mindri cu faptul ca este mamica primului bebelus nascut de Craciun, in jurul orei 2.00. Fiul ei, Andrei Cristian, cintareste 3,4 kg. Din aceasta cauza era cit pe ce sa o dea gata pe mamica lui, care s-a chinuit indelung sa-l nasca. Cu toate acestea, Oana spune ca efortul a meritat:

„Daca ar fi sa o iau de la capat stiind ca va trebui sa suport inca o data durerile acelea, as face-o fara sa ezit, pentru copilul meu. Acasa mai am un baietel de doi anisori. Imi pare rau ca nu am putut sa-l aduc si pe el la spital ca sa-si vada fratiorul. Sotul meu, in schimb, a stat linga mine tot timpul, sprijinindu-ma moral“.

La fel de fericita este si Mihaela Petrescu, de 25 de ani, din comuna Robanesti – Dolj, mamica unei fetite de 2,8 kg, nascuta in zorii zilei de 25 decembrie: „Sotul meu a aflat la telefon ca are un copil, fiind plecat cu treburi, in Italia. A promis insa ca va veni in tara cu prima ocazie pentru ca moare de nerabdare sa-si vada fetita“.

Pina una – alta, fetita a primit numele de Andreea – Cristiana, mamica ei acceptind cu greu cel de-al doilea prenume, pentru ca ii amintea de fosta prietena a sotului ei.

(S.T.)

Gorj

Primul copil a venit pe lume acasa

Sapte bebelusi au venit pe lume la maternitatea din Tirgu Jiu, in ziua Nasterii Domnului. Toate nasterile au decurs fara probleme, iar mamele si copiii sint sanatosi. „S-au nascut trei baieti si patru fete. A fost o zi foarte aglomerata. Toti bebelusii au greutatea normala si sint sanatosi. Pentru ca au venit pe lume in ziua de Craciun, parintii i-au botezat pe doi dintre ei cu numele de Cristina si Cristian“, a spus Tatiana Cucu, medic in cadrul Sectiei de nou-nascuti .

„A fost cel mai fericit Craciun. Chiar daca am petrecut Sarbatorile in spital, sint bucuroasa ca am nascut de Craciun. De acum incolo vom avea doua sarbatori in casa in aceeasi zi“, a spus Alina Popescu, una dintre mame.

„Am vrut sa-i pun numele Craciunita“

Primul bebelus care s-a nascut in ziua de Craciun a fost o fetita. Ea a venit pe lume la ora 2.30, in dimineata de 25 decembrie. Mama sa a nascut-o acasa inainte sa ajunga salvarea.

„Eram acasa, cu sotul si cu ceilalti copii si m-au apucat durerile. Am sunat la salvare, dar am nascut dupa citeva minute. Cind a venit asistenta, eu nascusem deja. Mai am patru copii, dar asta a fost cea mai usoara nastere. Pe drum m-am gindit ca trebuie sa-i dau fetitei un nume. Am vrut sa-i pun numele Craciunita. Asistenta a zis sa-i spun Cristina si asa a ramas. Mi-e foarte greu cu cinci copii, mai ales ca nu am loc de munca, dar o sa-i pastrez pe toti“, a spus Mariana Boncina, din Tirgu Jiu.

• Cristina CATANA

Mehedinti

In familia Tilica a mai venit un baiat

Un singur copil a venit pe lume in noaptea de Craciun, la maternitatea din Drobeta Turnu Severin. Potrivit medicilor, nasterea a avut loc fara probleme, iar baiatul familiei Tilica a avut o greutate de 3,2 kg. Parintii nu s-au hotarit inca asupra numelui baiatului. In Mehedinti, 381 de persoane poarta numele Craciun, iar 34 au fost botezate Craciunel sau Craciunica. Potrivit reprezentantilor Serviciului Judetean pentru Evidenta Informatizata a Persoanei, in ultimii 80 de ani, in ziua de Craciun s-au nascut aproximativ 280 de mehedinteni.

(F.L.)

Exit mobile version