17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalROMAG PROD si ROMAG TERMO -executate silit

ROMAG PROD si ROMAG TERMO -executate silit

Consiliul Judetean Mehedinti a declansat procedura de executare silita pentru recuperarea datoriilor, in suma de 20,8 miliarde de lei, de la sucursalele ROMAG PROD si ROMAG TERMO.

Sucursala ROMAG PROD trebuia sa achite consiliului judetean 4,5 miliarde de lei, reprezentind impozitul pe salarii aferent anului 1999, penalitati de 445 de milioane de lei si majorari de intirziere de aproximativ 9 miliarde de lei, calculate pina la 4 decembrie 2002.

Pentru recuperarea acestora, Serviciul Venituri, Impozite si Taxe a initiat procedura de executare silita, potrivit Titlului Executoriu nr. 58, din 17 ianuarie 2001, fiind recuperate 4,451 miliarde de lei, pina la data de 4 decembrie 2002. Sucursala ROMAG PROD a atacat in instanta procedura de executare silita initiata de Consiliul Judetean Mehedinti.

Cele doua sucursale au contestat actiunea de executare

Potrivit reprezentantilor Serviciului Venituri, Impozite si Taxe, hotarirea instantei de judecata nu a fost data pina la aceasta data, iar potrivit certificatului eliberat de Judecatoria Drobeta Turnu Severin, a fost respinsa contestatia debitorului ROMAG PROD.

In ceea ce priveste sucursala ROMAG TERMO, aceasta avea de platit Consiliului Judetean Mehedinti 2,5 miliarde de lei, reprezentind impozitul pe salarii aferent anului 1999, si penalitati si majorari de intirziere, in valoare de 4,5 miliarde de lei. Pentru recuperarea penalitatilor si a majorarilor de intirziere, Serviciul Venituri Impozite si Taxe a initiat si in acest caz procedura de executare silita, prin blocarea conturilor debitorului ROMAG TERMO.

Actiunea a fost contestata in instanta, iar Judecatoria Drobeta Turnu Severin, prin Sentinta Civila nr. 7.742, din 3 ianuarie 2002, si-a declinat competenta in favoarea Colegiului Jurisdictional al Curtii de Conturi Mehedinti, urmind ca acesta sa se pronunte in cauza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS