Acasă Local Gorj Stiri diverse

Stiri diverse

Conductele de apa ale slatinenilor au inghetat

Mai multi cetateni din municipiul Slatina au avut surpriza neplacuta sa descopere zilele trecute ca nu mai au apa la robinete. Dar nu pentru ca au fost debransati din cauza datoriilor, ci deoarece inghetase apa pe conducte. Florea Iancu, directorul societatii ACETI SA Slatina, a spus ca, din cauza temperaturilor foarte scazute, au de suferit cetatenii care locuiesc pe strazile Trandafirilor, A.I Cuza, Victoriei si Libertatii. Fenomenul de inghet s-a produs pe timpul noptii, atunci cind consumul a fost foarte mic. Din acest motiv, directorul societatii ACETI recomanda cetatenilor aflati in aceasta situatie sa lase daca este posibil sa curga in permanenta un firicel de apa la robinete, pentru a se evita inghetul acesteia pe conducte. De asemenea, cetatenii care au conducte metalice le pot dezgheta cu flacara, iar cei care au conducte din polietilena, numai cu apa calda, pentru evitarea distrugerii lor.

(A.M.A.)

6,5 milioane de euro pentru reabilitarea drumului Ilovita-Ciresu

Proiectantul si responsabilul de proiect s-au deplasat ieri la Bucuresti unde s-au intilnit cu consultantul stabilit de delegatia Uniunii Europene si de Ministerul Dezvoltarii, pentru a discuta despre reabilitarea Drumului Judetean 607C, pe traseul Ilovita-Bahna-Ciresu. In urma discutiilor preliminare, s-a stabilit ca, pina la sfirsitul lunii ianuarie 2003, sa fie scoase la licitatie documentatia tehnica, studiul de fezabilitate si continuarea lucrarilor. In vederea derularii acestui proiect, Consiliul Judetean Mehedinti va aloca 500.000 de euro, Guvernul Romaniei- 1,5 milioane de euro, iar Uniunea Europeana- 4,5 milioane de euro.

(F.L.)

Statia TV Cerbu a intrat in administrarea SALVAMONT

Cladirea Corpului de Garda – Statia TV Cerbu a intrat in administrarea Serviciului Public SALVAMONT Gorj printr-o hotarire de consiliu judetean. Statia a apartinut Societatii Nationale de Radiocomunicatii, SALVAMONT urmind sa preia atit cladirea, cit si terenul aferent, situat la Rinca, unde va fi realizat cu fonduri PHARE un centru de instruire si informare turistica.

(C.C.)

Impozite mai mici in 2003

Slatinenii vor plati la anul impozite si taxe locale mai mici decit in acest an. Directorul Directiei economice de pe linga Primaria Slatina, Ilie Alexie, a spus ca impozitul pe cladiri va fi redus, de la 7.300.000 de lei, la 5.300.000 de lei. De asemenea, posesorii de autoturisme Dacia vor plati la anul maximum 87.000 lei/500 cmc, fata de 108.000 lei/500 cmc cit au achitat in acest an. „Nivelul impozitelor si taxelor locale care va trebui platite la anul de locuitorii municipiului nu depaseste cresterile din cursul acestui an“, a precizat Ilie Alexie. Slatinenii care isi vor parca masinile vor plati 4.000 de lei ora de stationare.

(M.M.)

Aproximativ 30% din exploatatiile agricole- recenzate

In judetul Mehedinti au fost recenzate pina in prezent 22.911 gospodarii, reprezentind 28,48% din total. In urma centralizarii rezultatelor s-a constatat ca 32,52% din numarul total al gospodariilor recenzate detin bovine, 25,5% detin ovine si 78,5% detin porcine. „Toate comisiile locale au comunicat ca nu au fost inregistrate probleme in ultimele zile, astfel ca se continua operatiunile de inregistrare a datelor si informatiilor de recensamint, in toate cele 472 de sectoare“, a spus Monica Lungu, purtatorul de cuvint al Directiei Agricole Mehedinti.

(F.L.)

Exit mobile version