10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimarului din Lipovu ii vine sa fuga la dracu'

Primarului din Lipovu ii vine sa fuga la dracu’

Lipovu, un sat uitat de lume, este de vreo doua luni teatrul unor fenomene inexplicabile. Taranii sint convinsi ca Minel Guran, unul dintre sateni, mort in urma cu opt luni, „s-a intrupat“ acum si bintuie in chip de strigoi asezarea. Noptile moroiului de la Lipovu ar fi fost, fara indoiala, numarate, daca procurorii n-ar fi luat drept o clipa de ratacire propunerea extrema, si totusi inspirata, a primarului din sat.

Misu Popescu considerase ca numai o exhumare in prezenta specialistilor de la Institutul de Medicina Legala ar fi putut sa readuca linistea printre taranii pe care vizitele post-mortem ale lui Minel Guran ii scosesera efectiv din minti.

„Nu pot eu sa spun daca e vorba de un spirit sau, dimpotriva, de un spirit de gluma. In cazul in care se face exhumarea si apare o situatie deosebita in pozitia din cosciug, ramine sa comenteze specialistii“, spunea Misu Popescu.

Parchetul nu vrea sa fie moasa comunala

Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj s-a opus insa vehement solutiei pe care primarul Misu Popescu o propusese pentru a pune definitiv capat peregrinarilor strigoiului din Lipovu. Procurorii doljeni au tinut mortis sa taxeze legal un caz considerat mai degraba paranormal. Asa se face ca au refuzat eliberarea avizului pentru dezgropare, invocind un ordin al Ministerului Sanatatii, care prevede ca exhumarea cadavrelor se poate face numai dupa un an de la inmormintare.

„Astea sint chestii oculte, n-avem noi competenta. Dupa lege, n-au voie sa-l exhumeze. Iar Parchetul nu e moasa comunala“, s-a revoltat procurorul sef Genel Giurca.

Misu Popescu este, in schimb, exasperat de refuzul Parchetului. Dojenit mai intii ca nu ia masuri in privinta strigoiului, pentru a fi apoi subiect de bascalie pentru ca s-a aruncat cu capul inainte in aceasta poveste, primarul se gindeste serios sa-si ia cimpii:

„Lipovu e o comuna saraca, avem probleme cu fondul funciar, iar acum mai apar si strigoii. Au innebunit oamenii din sat. Azi-noapte mi-au stat vreo cincizeci prin cimitir, in schimb organele abilitate nu-si dau viza. Imi vine sa fug dracu’ prin nordul tarii! Nu stiu cum am intrat tocmai eu in probleme d-astea de paranormal.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS