15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCaricaturi la IJP Dolj

Caricaturi la IJP Dolj

Motiv de destindere pentru politistii doljeni: la sediul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) a avut loc ieri Conferinta anuala a Asociatiei Internationale a Politistilor (IPA) – Sectia Romana. Evenimentul, care a reunit cam toata suflarea ofitereasca din Craiova, s-a bucurat de prezenta generalului Costica Voicu, fost sef al IGP, actualmente rector al Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza“ din Bucuresti. Conferinta IPA s-a facut remarcata prin cel putin doua lucruri: vernisajul unei expozitii de caricatura si sedinta Comitetului Executiv Regional al IPA.

Expozitia amintita, intitulata „Calendar 2003“, a constat in citeva desene inramate pe un panou din holul amfiteatrului. Caricaturile, semnate de Aurelian Iulius Suta, au scos ceva zimbete bune din partea celor care gusta bancurile cu politisti, ele dind de inteles vizitatorilor ca politistii de azi au in dotare simtul umorului si, la o adica, il pot folosi fara somatie.

La sedinta care a urmat vernisajului, membrii Asociatiei nu au contenit cu aprecierile adresate, desigur, chiar Asociatiei. Seful IJP Dolj, comisarul sef Constantin Codita, s-a dovedit inca o data suflet de artist si a reusit ca lauda de sine sa nu miroasa tocmai rau. In schimb, presedintele executiv al IPA – Dolj, comisarul Constantin Dobrescu, a avut un discurs obositor atit pentru audienta, cit si, foarte probabil, pentru el insusi. Dobrescu, care este alintat de colegi „Agentul trei zero sapte“ – dupa Peugeot-ul 307 pe care comisarul il sofeaza – a tinut sa precizeze anul incarcat pe care l-au avut, in care nu au lipsit croazierele pe Dunare si excursiile la Orsova, Herculane sau Rinca.

Pentru ca aceste excursii nu sint insa foarte dese, comisarul Dobrescu a prezentat si planurile de viitor ale Comitetului executiv regional IPA: o casuta la tara, la Facai, pe malul lacului. Aici ar trebui sa se intilneasca membrii asociatiei si sa puna la cale planuri de rezolvare a dosarelor cu AN.

Participantii la Conferinta anuala a IPA au mai vizitat ieri strandul unitatii, sala de sport si au incheiat turul la complexul „Jiul“ pentru a complota organizarea Conferintei din 2003.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS