8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGerul- inamicul cardiacilor si al astmaticilor

Gerul- inamicul cardiacilor si al astmaticilor

Medicii le recomanda persoanelor care au probleme de sanatate sa evite sa stea afara in aceasta perioada, in care temperaturile au scazut mult sub 0 grade. In special pot avea de suferit de pe urma frigului cardiacii si astmaticii.

„Din cauza cetii de dimineata, dar si a frigului, se pot declansa crize astmatice la pacientii care sufera de astm, dar pot avea probleme si cei care au angina pectorala. Persoanele in virsta este bine sa stea cit mai putin in aer liber deoarece in acest sezon exista riscul contractarii virozelor respiratorii sau a gripelor. Tot din aceasta cauza, este bine sa se evite pe cit posibil stationarea in zone superaglomerate sau circulatia in mijloacele de transport in comun deoarece se stie ca virusii se pot transmite pe cale anaeroba, printr-un simplu stranut“, spune Grigoreta Marcu, medic de familie.

Copiii mici nu trebuie scosi din casa decit la orele prinzului, cind afara este mult soare, iar timpul destinat plimbarilor va creste, in fiecare zi, de la 15 la 30 de minute.

Craiovenii care doresc sa nu aiba probleme cu gripa pot face inca vaccinul antigripal pina la sfirsitul lunii decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS