21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSC CORA detoneaza anticoruptia

SC CORA detoneaza anticoruptia

Pentru ca lupta impotriva coruptiei are picioare scurte, noul sediu al PNA Craiova va fi reabilitat de SC CORA INVEST GROUP SA. Aceeasi firma si-a adjudecat pina acum toate licitatiile pentru construirea locuintelor ANL in Craiova, desi concurenta a avut de fiecare data oferte financiare mai avantajoase. Vechi tovarasi de mistrie pe santierele patriei, primarul Vasile Bulucea si directorul general al SC CORA, Constantin Robu, par sa pastreze colaborarea, chiar daca drumul lor s-a bifurcat. Bulucea s-a interesat, permanent si personal, la Bucuresti, de evolutia licitatiilor la care a participat firma lui Robu. Iar pentru Robu, licitatiile au avut de fiecare data happy-end.

La ultima sedinta ordinara a consiliului local s-a aprobat trecerea cladirii situate linga baile comunale din patrimoniul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova in cel al primariei si concesionarea gratuita catre Parchetul National Anticoruptie (PNA), pe toata durata functionarii acestei institutii.

Pentru ca in prezent imobilul se afla in stadiul de ruina, s-a pus problema gasirii unui constructor care sa execute lucrarile de reabilitare. Ocazie cu care primarul Bulucea, luind cuvintul in sedinta, a spus ca va vorbi atit cu conducerea RAADPFL, cit si cu Robu, pentru a pune cit mai curind la dispozitia procurorilor anticoruptie noul sediu. Costurile lucrarilor vor fi suportate din bugetul local si se ridica la peste 2,5 miliarde de lei.

„De lucrari se vor ocupa CORA si RAADPFL. Regia va executa partea de amenajari interioare, iar de restul se va ocupa CORA. A fost organizata o licitatie de catre RAADPFL, dar nu stiu cind a avut loc si cine a participat“, spune Vasile Bulucea.

Robu nu mai stie ce construieste

In schimb, pentru Constantin Robu, contractul de executie a lucrarilor pentru noul sediu al PNA se vrea a fi o surpriza totala, echivalentul cadoului pe care Mosu’ il strecoara in cizmulitele constructorilor cuminti: „Nu a avut loc nici o licitatie de curind si nu cred ca s-a stabilit cine va executa lucrarile. De fapt, acum se asteapta ca imobilul sa fie scos din patrimoniul RAADPFL si de-abia dupa aceea se va decide daca se va organiza o licitatie. Este posibil sa primim noi lucrarile, tinind cont ca, in urma cu cinci ani, am avut un contract cu RAADPFL, chiar pentru renovarea acelei cladiri, care nu a fost dus la capat din lipsa de fonduri“. Robu isi contrazice insa o afirmatie nu mai veche de-o saptamina. Atunci, directorul SC CORA spunea ca a fost chemat de Bulucea si ca se va ocupa de lucrari, banii urmind sa-i fie decontati „cind o avea primaria“.

Daca Robu si Bulucea nu se intilnesc pentru a se pune de acord asupra acestei probleme spinoase, procurorii PNA vor fi probabil nevoiti sa suporte in continuare cazarea in camaruta de linga toaleta Parchetului de pe linga Curtea de Apel Craiova. Mutati in cele din urma in noul sediu, ei ar putea totusi sa treaca la cazuri cu mai mare greutate, de pilda, licitatiile publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS