16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLegionar de origine romana judecat in Franta pentru crima

Legionar de origine romana judecat in Franta pentru crima

Instantele franceze au inceput ieri sa-l judece pe Aurel Popa Ion de 35 de ani, fost membru in Legiunea Straina, de origine romana, dar cu cetatenie franceza din 1997, acuzat de uciderea logodnicei sale si a amantului acesteia, informeaza Le Parisien. Faptele s-au petrecut in 1999. In 30 octombrie, la ora 9.00, un sofer alerteaza jandarmeria din Nangis pentru a semnala o cearta violenta, intr-o zona de linga Melun.

La fata locului, jandarmii il gasesc pe Aurel Ion Popa, care le arata imediat locul in care se afla cadavrul tinerei femei. Ascunsa sub frunze, intr-o padure, fata are o rana la nivelul inimii. Popa le mai da si o adresa din Germania. Watchara Bangpech si Aurel Ion Popa se cunoscusera in urma cu doi ani, in Tailanda, unde-si faceau amindoi vacanta. Cei doi doreau sa-si intemeieze o familie. Timp de doi ani, s-au vazut cu regularitate. La data cind a fost ucisa, tinara tailandeza era insarcinata in sase luni cu Aurel, fapt confirmat de testul ADN.

Ea urma sa se stabileasca la Paris, impreuna cu tatal copilului. In 24 octombrie 1999, lucrurile au luat insa o alta intorsatura. In timp ce tailandeza se afla – sau cel putin trebuia sa se afle – in Tailanda, logodnicul a primit mai multe apeluri telefonice de la ea. Gratie numerelor de telefon care s-au afisat, logodnicul a sunat-o, dar ea a refuzat sa-i raspunda. Cind el a mai incercat s-o contacteze telefonic, i-a raspuns un barbat. Temindu-se ca ar putea fi vorba de un amant, Aurel a pus la cale o adevarata expeditie de pedepsire. El a reusit sa localizeze pe tinara in Germania, la adresa titularului liniei telefonice. Aflat in cazarma la Gard, a spus ca merge, in 27 octombrie, la Marseille, ca sa cumpere un pistol si gloante de cauciuc. A inchiriat o masina cu care s-a deplasat la adresa din Germania.

In seara de 29 octombrie, a patruns, printr-o fereastra, in apartamentul amantului logodnicei sale, inarmat cu un cutit de lupta. In casa l-a gasit pe Thomas Hesse, de 29 de ani, in pat cu iubita lui. Aurel l-a injunghiat pe neamt cu mai multe lovituri de cutit si a obligat-o pe femeie sa mearga cu el in Franta, mai precis la Aeroportul Charles-de-Gaulle. Legionarul voia s-o oblige sa se intoarca in tara ei, dar Watchara a refuzat. Cu acelasi cutit de lupta, legionarul a comis cea de-a doua crima, precizeaza sursa citata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS