13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Stiri diverse

117 cartuse de tigari, pline cu cartoane

Un severinean a fost inselat de un bacauan cu 117 cartuse de tigari pline cu bucati de carton. Ionut B., din Drobeta Turnu Severin, a cumparat, la sfirsitul saptaminii trecute, de la Bebe Eugen, de 33 de ani, din Bacau, cartusele cu tigari, la un pret cu mult mai mic decit cel practicat pe piata. Severineanul a descoperit abia acasa ca fiecare din cele 117 cartuse continea doar cartoane in interior. El a anuntat politia, care il cerceteaza pe vinzator pentru infractiunea de inselaciune.

(F.L.)

S-a spinzurat din cauza saraciei

Ion Andrei, de 43 de ani, din Jupinesti-Gorj, si-a pus capat zilelor simbata, spinzurindu-se de o scara de acces la un pod. Barbatul avea mereu altercatii cu sotia lui din cauza problemelor financiare si a traiului greu. Acesta se plingea mai tot timpul ca nu poate sa ii tina la scoala pe cei doi copii ai sai, ambii elevi de liceu.

(E.M.)

Nereguli la Herghelia Slatina

Curtea de Conturi Olt a depistat luna trecuta o serie de nereguli financiare grave la Herghelia Slatina, fosta societate „Caii de rasa“ Slatina, care in prezent apartine de MAAP. Potrivit celor declarate de directorul Curtii de Conturi, Adrian Goga, in acest an nu au fost inregistrate in documentele contabile venituri din activitatea curenta, in valoare de 141 de milioane de lei. Acest fapt a provocat bugetului statului o paguba de 36 de milioane de lei si, totodata, nu a fost colectat TVA aferent, lucru care a dus la diminuarea TVA de plata la stat cu 31 de milioane. Inspectorii financiari au mai descoperit ca au fost vinduti cai din cadrul societatii, banii rezultati (peste patru milioane de lei) fiind opriti de unitate, in loc sa fie virati la stat. Pentru neregulile depistate au fost calculate penalizari si majorari de intirziere de 32 de milioane de lei si a fost sesizat Consiliul Jurisdictional Olt, pentru stabilirea raspunderii faptelor in cauza.

(M.M.)

Un batrin a murit ars pe un resou

Victor Filip, de 60 de ani, din Branesti- Gorj, a decedat vineri dupa ce a cazut pe un resou aflat sub tensiune. Batrinul sarbatorise in familie ziua Sfintului Nicolae, fiind gasit mort in casa de catre sotie. Acesta s-a dezechilibrat si a cazut pe un resou, suferind arsuri de gradele II si III. Cadavrul lui Victor Filip a fost transportat la morga Spitalului din Tirgu Jiu pentru efectuarea necropsiei. Medicii legisti au recoltat probe de singe, pentru a stabili si alcoolemia.

(E.M.)

Week-end cu peripetii

La sfirsitul saptaminii trecute, pe raza judetului Mehedinti s-au inregistrat 11 accidente rutiere, din care noua au fost tamponari usoare. Un accident de circulatie, soldat cu ranirea unei persoane, s-a produs vineri seara, in jurul orei 21.00, in municipiul Drobeta Turnu Severin, pe bulevardul Tudor Vladimirescu. Severineanul Chiriac Claudiu Valentin, de 27 de ani, soferul autoturismului Matiz, cu numarul de inmatriculare DJ-06-BIC, in timp ce a manevrat autovehiculul inapoi, nu s-a asigurat si l-a lovit pe biciclistul Fluierasu Stefan, de 70 de ani, pensionar din Drobeta Turnu Severin. Acesta a fost transportat la Spitalul Judetean Mehedinti, cu fractura la piciorul sting. Potrivit politistilor de la Serviciul Circulatie, simbata, in Drobeta Turnu Severin au avut loc noua tamponari, care, din fericire, nu s-au soldat cu victime. Un alt accident, soldat doar cu pagube materiale, a avut loc pe Dealul Balota, pe raza comunei Simian, in dupa – amiaza de simbata. Sorin Toma, de 29 de ani, din Craiova, nu a adaptat viteza la conditiile de drum, a derapat si a intrat cu autoturismul in parapetul de pe marginea drumului. In urma impactului, masina a fost avariata in proportie de 40%.

(F.L.)

Amenzi de 1,3 miliarde de lei

Comisarii Garzii Financiare Mehedinti au intocmit, in urma controalelor efectuate in aceasta saptamina, 86 de procese-verbale si au aplicat amenzi contraventionale in valoare de 1,3 miliarde de lei, din care au incasat operativ 78,1 milioane. Potrivit comisarului – sef, Emil Ghelner, au fost efectuate confiscari in valoare de 59,2 milioane de lei si au fost calculate impozite de 850,6 milioane de lei, precum si majorari aferente impozitelor neevidentiate si neplatite la termen, in cuantum de 135,4 milioane de lei. Au fost intocmite trei sesizari penale si au fost controlate 58 de vehicule, aplicindu-se amenzi in valoare de 18 milioane de lei.

(F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS