10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSiminica i-a infestat vecinului fintina cu motorina

Siminica i-a infestat vecinului fintina cu motorina

Un barbat din comuna Valea Stanciului – Dolj i-a otravit vecinului fintina de necaz ca gospodaria acestuia era mai frumoasa decit a lui.

Nu mica i-a fost mirarea lui Constantin Vicaru, de 62 de ani, din Valea Stanciului, cind a descoperit ca fintina din curte „producea“, in loc de apa potabila, un lichid inchis la culoare, asemeni titeiului. Intrigat, Constantin s-a apucat sa curate fintina.

A scos de mai multe ori apa din put, insa degeaba. Pentru o clipa, barbatul s-a bucurat, crezind ca a dat norocul peste el si s-a pricopsit cu un zacamint de petrol in propria ograda, insa, uitindu-se mai atent in jur, a observat urme de „petrol“ linga fintina si mai multe blani din gardul lui vechi, batute cu cuie noi.

Constantin a banuit atunci ca ar putea fi opera unui vecin „binevoitor“ si a anuntat lucratorii postului de politie din comuna.

Oamenii legii s-au deplasat la fata locului si au inceput cercetarile. In fintina au gasit o sticla de un sfert de litru care continea un amestec de ulei ars si motorina, ancorata cu o sirma de o roata metalica.

Identificarea autorului nu le-a pus probleme politistilor. Luindu-se dupa direle de motorina lasate in urma de autor, au ajuns la locuinta vecinului victimei, Siminica Perisoreanu, de 52 de ani, unde au descoperit si alte indicii.

Sa moara si capra vecinului

„Am gasit recipientul din care a luat motorina, iar intr-o magazie erau impregnate pe pamint urmele rotii pe care a folosit-o pe post de lest. La inceput, Perisoreanu a negat ca el ar fi autorul, insa, confruntat cu dovezile, a recunoscut. A spus ca a facut asta din invidie, pentru ca vecinul lui avea o gospodarie mai frumoasa decit a lui“, a declarat seful de post, Ionel Spiridon.

Lui Siminica Perisoreanu i s-a intocmit dosar penal pentru infestarea apei, fapta pedepsita cu inchisoare de la trei luni la un an, si pentru violare de domiciliu, infractiune sanctionata cu inchisoare de la doi la sapte ani.

Constantin Vicaru a ramas inmarmurit cind a aflat de la politisti cine i-a otravit fintina. „Am fost buni prieteni, ne intelegeam ca oamenii si l-am ajutat de nenumarate ori. Siminica nu este casatorit, dar statea mai mult pe la o amanta. Atunci cind mai venea pe acasa, ii mai dadea nevasta-mea cite ceva de mincare, ca lui nu avea cine sa-i gateasca. In vara asta insa ne-am certat pentru niste fleacuri si de atunci nu am mai vorbit cu el. Nu am crezut niciodata ca poate fi atit de dusmanos incit sa imi otraveasca fintina“, a spus Constantin.

Pentru ca fintina nu mai poate fi folosita, Constantin si sotia lui au ajuns sa bea apa de ploaie. Ei spera insa ca Siminica, inainte de a ajunge dupa gratii, sa-si spele pacatele construindu-le o alta fintina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS