16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRazboi pentru ciolan la Primaria Plenita

Razboi pentru ciolan la Primaria Plenita

• Consiliul Local Plenita l-a demis pe viceprimarul Nicolae Burghel, pe motiv
ca acesta venea pilit la serviciu • Trimisii prefectului Cornel Mondea au fost dati afara din sala • Rica a inceput in urma cu doi ani, cind aproape toti consilierii locali au candidat pentru functia de primar • Hotarirea lor va fi atacata in instanta atit de primarul Stanciu, cit si de prefectura

Consilierii locali din comuna doljeana Plenita au inceput sa joace baba-oarba cu administratia judetului. Primaria este in pragul unui scandal, dupa ce, luna trecuta, consiliul local a adoptat o hotarire prin care viceprimarul Nicolae Burghel a fost demis, pentru ca „avea o comportare abuziva si s-a prezentat la serviciu in stare de ebrietate“. Hotarirea cu pricina a fost data in sedinta ordinara de pe 29 octombrie.

O luna mai tirziu, Prefectura Dolj a decis ca hotarirea este nelegala si le-a transmis autoritatilor locale recomandarea sa fie revocata. Ignorind dispozitia prefecturii, consilierii au recidivat intr-o sedinta extraordinara tinuta in urma cu trei zile, numind un nou viceprimar, in persoana lui Alexandru Nedelcu. Juristii administratiei doljene trimisi de prefectul Cornel Mondea sa ia parte la sedinta sustin ca au fost dati afara din sala.

„Am fost dati afara din sala“

„Procedura efectuata de Consiliul Local Plenita este completa, dar motivele pentru care l-au demis pe viceprimar sint neintemeiate si neargumentate cu acte. Mai mult, din fisa postului pusa la dispozitia noastra reiese ca viceprimarul si-a indeplinit toate atributiunile de serviciu. Ulterior, primarul Stanciu Mihailescu ne-a trimis o adresa prin care considera ca aceasta hotarire este nelegala, facind contestatie impotriva ei si sesizind prefectul judetului. Dupa ce au primit referatul nostru, in care se mentiona ca hotarirea este nelegala, consilierii au votat in cadrul acelei sedinte extraordinare mentinerea vechii hotariri privind demiterea viceprimarului si o alta prin care numeau un nou viceprimar. Eu si un coleg am fost dati afara din sala la acea sedinta, desi eram trimisi de prefectura. Noi vom ataca in instanta toate cele trei hotariri“, a precizat Mihnea Stanoiu, consilier juridic in cadrul Prefecturii Dolj.

Toti atentasera la functia de primar

Eugen Marinescu, directorul Directiei de contencios administrativ si avizul legalitatii actelor,

s-a declarat scandalizat de ceea ce se intimpla la Plenita, spunind ca in aceasta primarie rica permanenta dintre consilieri, pe de o parte, si cea dintre consilieri si executiv, pe de alta parte, le-au dat multe batai de cap celor de la prefectura. De altfel, aproape toti actualii consilieri locali de la Plenita au candidat in urma cu doi ani la functia de primar, asa ca acuzele reciproce care baga in ceata administratia doljeana nu ar trebui sa mai mire pe nimeni.

Saptamina viitoare, o comisie trimisa de prefectul Cornel Mondea se va deplasa din nou in localitate, pentru a descurca itele vendetelor din consiliul local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS