8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStrigoiul din Lipovu nu se da prins

Strigoiul din Lipovu nu se da prins

Reintors in chip de strigoi de pe tarimurile de dincolo, Minel Guran bintuie casele rudelor sale din Lipovu, citusi de putin tulburat de eforturile politistilor din sat de a pune mina pe el. Explicabil esecul oamenilor legii, caci seful de post nu se poate lauda cu pregatirea unuia precum, de pilda, Mulder Fox. Celebrul erou de serial cu vocatie pentru cazurile paranormale ar fi rezolvat dosarul delicat al aparitiilor misterioase intre pauzele publicitare ale unui singur episod. Atunci cind nimeni nu se preocupa de pregatirea fortelor de ordine pentru situatii mai putin conventionale ca aceea de la Lipovu, Gheorghe Ciobanu face dovada ca, daca ordinea publica o cere, este un tip cu multa indrazneala si deosebita initiativa. Geaba vor spune superiorii sai ca si-a depasit atributiile si ca s-a implicat in probleme care nu intra in competenta politiei. Seful de post a dat jos ochelarii de cal si a facut tot posibilul pentru a readuce linistea in sat. I s-au spart multe oale-n cap si ironiile au curs fara mila. Pai, cind adjunctul tau, mina ta dreapta, se angajeaza, in numele postului de politie din comuna, sa imobilizeze strigoiul prin mijloace specifice in cel mai scurt timp, ce-ti ramine de facut decit sa te-ntrebi cum ai putea sa-i pui aratarii catuse si pentru ce naiba de motiv s-o retii in arest. Basca fotografiatul, amprentatul si tot tacimul de rigoare. Greu de crezut, dar, cu toate astea-n spate, Gheorghe Ciobanu a gasit un strop de amabilitate pentru a ne reda exact neimplinirile unui agent-sef pus in fata unei povesti atit de neobisnuite.

„Daca zisaram ca e spirit, cum sa-i facem portret-robot?“

GdS: Domnule Gheorghe Ciobanu, adjunctul dumneavoastra promitea ca veti depune toate eforturile pentru a imobiliza strigoiul care a bagat spaima in tot satul. Ce masuri aveti de gind sa luati?

G.C.: Domnu’, exista doua posibilitati, domne: sa fie unu’ care sa-si bata joc de cetateni si de noi inclusiv… Si daca e spirit, cum sa-l vezi, ca sa-l prinzi? … sau sa fie un fenomen paranormal; dar nu un strigoi sau vampir, cum ar fi corect sa-i spunem.

GdS: Dupa atita pinda, ati reusit macar sa-i faceti un portret-robot?

G.C.: Cui sa-i faci, domne, portret-robot? Daca zisaram ca e spirit si nu se vede, cum sa-i faci portret-robot?!!

GdS: Da, asta chiar este o problema. Nu stiti, totusi, in codul penal e prevazuta infractiunea de bintuire?

G.C.: Hai, domne, ca eu nu cred in asa ceva! Va spun ca nu e tocmai cum zice lumea. Eu zic ca e unu’ care-si bate joc de noi.

GdS: Totusi, primarul a vazut cu ochii lui masa cum se misca. Si spune ca nu era nici un cetatean pus pe sotii sub ea.

G.C.: Acuma, fiecare vede-n felul lui…

GdS: Sa-ntelegem ca primarul a avut o halucinatie?

G.C.: Ei, nu asta vreau eu sa spun. Da’ eu nu am vazut nimic. De ce nu a aparut atunci cind eram noi acolo? Ca, pina la urma, o femeie zicea sa venim in civil. Ce sa facem in civil, parca nu tot om esti! Nu-l incurca pe ala uniforma. Si-asa, s-a terminat, nu se mai perinda pe acolo.

GdS: Credeti ca l-ati intimidat cu desfasurarea asta de forte?

G.C.: Hai, domne, sa fim oameni seriosi!

Corect!

Robert Kelemen: „Totul este posibil“

Constantin Dobrescu, adjunctul sefului Inspectoratului Judetean de Politie, crede ca Gheorghe Ciobanu s-a cam lasat dus de val.

GdS: Stim ca va confruntati cu o problema oarecum iesita din comun, in satul Lipovu.

C.D.: Nu cred ca este vorba de o problema de competenta politiei. Seful de post din Lipovu este putin derutat.

GdS: Bine, dar, dincolo de toate, este vorba de linistea publica. Oamenii sint agitati, nici nu mai stau pe la casele lor…

C.D.: Repet, politia nu se ocupa cu situatii paranormale. Nu intra in competenta noastra.

Robert Kelemen, purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, nu exclude posibilitatea ca politia sa se bucure, in cele din urma, si de concursul procurorilor.

GdS: Cazul strigoiului de la Lipovu a pus deja pe jar politia. Credeti ca Parchetul va demara o ancheta in paralel?

R.K.: Nu stiu foarte multe, pentru ca sint in concediu. Dar totul este posibil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS