11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMinistrului culturii i s-a inchis usa

Ministrului culturii i s-a inchis usa

Ministrul culturii si cultelor, Razvan Theodorescu, a dorit ieri sa viziteze Casa memoriala de la Bulzesti a scriitorului Marin Sorescu. Insotit de fratii scriitorului, Ion si George Sorescu, de prefectul Cornel Mondea si de intreg „alaiul“ culturii doljene, ministrul a dat ocol casei pret de vreo douazeci de minute prin ploaie, uitindu-se-n stinga si-n dreapta, in sus si-n jos, ca doar… doar s-o zari intrarea ingusta in „raiul liliecilor“.

Toate usile erau ferecate de Nicolae Seitan, fratele Virginiei Sorescu, sotia marelui disparut. Neamul Sorestilor nu concepe sa stea afara, iar cel al Seitanilor, inauntru. Seitanii sustin ca trebuie rezolvata problema succesiunii dupa decesul surorii lor, Virginia Sorescu, si ca timbrul fiscal pentru succesiune costa sute de milioane de lei. Fratii scriitorului sint suparati ca Seitanii detin cheile si de la Casa muzeului din Bucuresti si de la Casa memoriala din Bulzesti.

Nu se intrevede nici un fel de conciliere intre cele doua parti, iar litigiul nu este unul judecatoresc, ci unul pro forma. Ceea ce-nseamna ca e posibil ca domnu’ ministru Razvan Theodorescu sa fi violat cultul „proprietatii private“ cu „domiciliu’ fortat“.

Universitarul George Sorescu considera ca „aceste case memoriale trebuie sa intre sub administrarea Academiei Romane si a Ministerului Culturii si Cultelor cu caracter privat si nonlucrativ“. Ministrul Theodorescu a spus ca nu este nici o problema: „Marin are doi mari prieteni: Eugen Simion si pe mine. Problema se rezolva, insa numai dupa incheierea litigiului cu Seitan“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS