11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljZiua Nationala a Romaniei s-a celebrat cu emotie si respect

Ziua Nationala a Romaniei s-a celebrat cu emotie si respect

Craiovenii au sarbatorit Ziua Nationala a Romaniei ieri la Muzeul Olteniei, cu emotie, sinceritate si fara festivisme, din program facind parte si un colocviu stiintific. Dupa intonarea imnului de stat, directorul muzeului, Mihai Dutescu, a afirmat ca „important este ce dai pentru tara si nu ce primesti“, aducind omagiu veteranilor de razboi prezenti la manifestare si eroilor care s-au jertfit pentru tara. Cu acest prilej, profesorul de istorie Mihai Dragu, viceprimar al Craiovei, a lansat cartea „Veteranii de razboi doljeni pe drumul onoarei si al jertfei ostasesti“, care cuprinde momente memorabile din istoria fauririi Romaniei Mari. Au rostit alocutiuni pertinente reprezentanti ai administratiei publice locale, ai Consiliului Judetean Dolj, ai Mitropoliei Olteniei si ai ISJ Dolj. Inspectorul scolar Toma Lungoci a spus ca o delegatie de copii doljeni va fi prezenta la Alba Iulia, chiar de 1 Decembrie.

Un spectacol a fost oferit de micutii Grupului Mini-Pop „Elena Farago“ de la Gradinita nr.41, de grupul coral „Pinochio“ al Colegiului National „Elena Cuza“ si de cei mai mici calusari olteni – de la Gradinita nr. 59 – care au cules ropote de aplauze si au fost rasplatiti cu ciocolata. Nu a lipsit nici fanfara Grupului Scolar CFR, dirijata de legendarul Ion Gavenea, fanfara cu care a colindat in peste 20 de tari ale lumii.

La colocviul stiintific a fost evocata si personalitatea lui Nicolae Balcescu, de la a carui moarte au trecut 150 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS