12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltenii consuma carne de magar crezind ca este... de porc!

Oltenii consuma carne de magar crezind ca este… de porc!

Primarul comunei Studina, Ion Matei, a adus zilele trecute in atentia conducerii judetului faptul ca locuitorii din sudul tarii cumpara si consuma carne de magar si de cal, crezind ca aceasta este de fapt de… porc.

Acesta a spus: „Ce fac OJPC, Politia Economica si Inspectia Sanitara de Stat cu persoanele care omoara magari sau cai prin cine stie de coclauri si apoi ii transeaza si ii baga direct in consum? Pe astia cine ii controleaza? Sau pe astia nu-i prinde?… Numai eu stiu sigur de citiva «samsari» nenorociti care vin din Teleorman cu portbagajele masinilor pline cu carne de magar, de cal sau, cine stie, poate chiar de ciine, si vin cu ea la oameni in orase, in Caracal sau in alta parte, si o vind magazinelor drept carne de porc si carne de vita! Si lumea cumpara, ca nu stie pe ce da banii!… Vind carnea asta fara etichete sau alte asemenea documente“.

Primarul Ion Matei le-a cerut in acest sens organelor abilitate sa faca mai multe controale in abatoarele din judet, unde se presupune ca indivizii in cauza ar taia animalele respective.

Directorul DSV Olt: „E comestibila, domne’! N-are nimic!“

Directorul Oficiului pentru Protectia Consumatorului Olt, Ion Carzon, a recunoscut ca inca exista numerosi comercianti care vind carne si preparate din carne fara a avea certificat de producator sau documente legale de la DSV.

Directorul Directiei Sanitar-Veterinare Olt, Dumitru Toncu, a spus: „In lege scrie clar ca, macar in ceea ce priveste carnea de cal, aceasta este perfect comestibila. N-are nimic! Aaa, ca apoi este vorba despre magari sau ciini ori ca toate aceste animale sint moarte cu mult timp inainte de a fi transate, asta e o alta problema. Noi insa nu am identificat deocamdata asemenea cazuri, dar o sa intensificam verificarile pe aceasta linie“. Dumitru Toncu a precizat ca, pina in prezent, comerciantii din bransa ar fi trebuit sa stie ca nu au dreptul sa vinda carne fara documente de provenienta si de calitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS