5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCetatean francez trimis in judecata pentru sapte infractiuni

Cetatean francez trimis in judecata pentru sapte infractiuni

Mihailovici Nebojsa, cetatean francez de nationalitate iugoslava, a fost trimis in judecata vineri prin rechizitoriul Parchetului de pe linga Tribunalul Mehedinti.

In sarcina sa s-au retinut doua infractiuni de furt calificat, doua infractiuni de contrabanda, o infractiune de fals sub semnatura privata si doua infractiuni privind circulatia pe drumurile publice. Mihailovici Nebojsa a intrat in Romania, in cursul lunii octombrie, prin vama Nadlac, cu un autoturism Mercedes 220 CDI, furat din Franta si care avea numere de inmatriculare false, sustrase din Belgia, de la un model similar. El a sustras placutele de inmatriculare in cursul lunii mai si s-a reintors apoi in Franta, unde a cautat timp de patru luni un autoturism de acelasi tip cu cel din Belgia.

Cetateanul francez a gasit un model Mercedes 220 CDI, dar care nu corespundea din toate punctele de vedere cu cel de la care sustrasese placutele de inmatriculare (culoarea era bleumarin in loc de gri, cutia de viteze era hidramata si nu manuala, iar combustibilul era benzina si nu motorina, ca la cel original). Pentru ca nu a gasit un alt autoturism, el a sustras masina, care era inchiriata pentru 14 zile, de la o firma de profil.

Francezul a incercat sa insele vigilenta politistilor cu un contract fals

Mihailovici Nebojsa a aplicat pe Mercedesul 220 CDI din Franta, a carui valoare de catalog este de 38.190 de euro, numerele de inmatriculare si placutele de identificare ce corespundeau autoturismului din Belgia si a intrat cu masina in Romania, fara ca autoritatile sa observe falsul.

„El a ajuns la Drobeta Turnu Severin si i-a lasat autoturismul unchiului sau, Krstici Milutin, pentru ca acesta sa-l comercializeze. Acesta a mers in tirg, la Craiova, dar nu a putut vinde masina“, a spus procuror Ionel Bleoanca, purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunalul Mehedinti.

Krstici Milutin, patronul autoservice-ului KRLE din Drobeta Turnu Severin, s-a plimbat cu autoturismul Mercedes, inmatriculat in Belgia, prin municipiu, fiind observat de politistii severineni.

Acestia au luat legatura cu politistii belgieni, care le-au confirmat faptul ca un autoturism corespunzator semnalmentelor exista in Belgia, dar nu figureaza ca fiind sustras. In acest moment au intrat pe fir politistii de la Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA) Craiova.

Autoturismul Mercedes 220 CDI a fost retinut si, in urma verificarilor efectuate la Registrul Auto Roman Mehedinti, s-a constatat ca numerele erau false, iar autoturismul fusese furat din Franta.

„Inculpatul a prezentat un contract de vinzare-cumparare al unei societati din Belgia, dar Mihailovici Nebojsa semneaza si in numele vinzatorului, si in cel al cumparatorului. Noi am avut dovezi suficiente, care au demonstrat ca el este autorul furtului. Mihailovici Nebojsa se afla in stare de arest preventiv“, a precizat procurorul Ionel Bleoanca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS