3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalToxiinfectie alimentara la un botez

Toxiinfectie alimentara la un botez

Unsprezece oameni din comuna doljeana Bralostita au ajuns ieri la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Victor Babes“ din Craiova, dupa ce au mincat salata beuf la un botez.

Duminica, 24 noiembrie 2002, familia Dumitru Iepure din Bralostita a facut botezul copilului lor. Pentru cei peste 80 de meseni invitati, ei au pregatit aperitive, salata beuf, sarmale si prajituri. Satenii povestesc ca, la vreo doua zile dupa ce au mincat la botez, au inceput sa se simta rau. Ei acuzau dureri de burta si de cap, asociate cu temperatura, ameteli, stari de greata si varsaturi.

„La vreo doua zile dupa ce am fost la botez am inceput sa ma simt rau. Ca sa va spun drept, am inceput sa fac diaree. M-am dus la dispensar, i-am spus doctoritei despre ce este vorba si m-au adus la spital, la Craiova. Nu stiu de la ce ne-am imbolnavit. Pina acum nu a venit rezultatul analizelor“, a spus D.B, pacient.

„M-a luat asa, din senin, cu ameteli, temperatura si cu varsaturi. Cred ca de la salata beuf ni se trage. Tot ce s-a servit la masa a fost cumparat din oras. Oamenii nu au taiat nici un animal din ograda“, a spus Luciana Buchete.

Nici un membru al familiei Iepure nu a juns la spital.

Salata beuf infestata

Medicii epidemiologi au demarat deja o ancheta pentru a stabili focarul de infectie. „Meniul a fost foarte bogat. Alimentul banuit de noi ca ar fi la originea toxiinfectiei este salata beuf. S-au recoltat coproculturi pentru a se stabili care este exact agentul microbian de la originea acestei toxiinfectii“, a spus dr. Georgiana Grecu, medic specialist epidemiolog in cadrul Spitalului de Boli Infectioase Craiova.

Cei opt adulti si trei copii internati in spital sint acum sub tratament, iar starea lor este stabila.

Directia de Sanatate Publica Dolj a demarat deja o ancheta epidemiologica pentru a stabili daca este vorba de un focar de salmonela sau doar de alimente alterate.

Daca va fi gasit vinovat de imbolnavirea consatenilor, Dumitru Iepure, in functie de numarul cazurilor si de gravitatea bolii, risca o amenda de pina la zece milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS