21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRazie printre romii bransati ilegal la gaze

Razie printre romii bransati ilegal la gaze

Politistii gorjeni si angajati ai DISTRIGAZ Tirgu Jiu au efectuat miercuri o razie in cartierele de romi Meteor si Obreja, in cautarea celor bransati ilegal la reteaua de gaze. Au fost debransate zece familii care, prin intermediul unor instalatii improvizate, furau gaze. Romii s-au aratat revoltati de faptul ca angajatii DISTRIGAZ le-au taiat din nou gazele, argumentind ca nu au gasit-o pe casiera si de aceea nu si-au achitat la timp debitele.

Toti au recunoscut insa in fata politistilor care asigurau securitatea celor de la DISTRIGAZ ca au facturile neplatite, acestia alegindu-se acum cu dosar penal. In controalele precedente, angajatii de la DISTRIGAZ au fost agresati de romii nemultumiti ca li s-au taiat gazele. DISTRIGAZ Tirgu Jiu are peste 60 de restantieri in cartierele de romi, unele familii avind facturi neachitate de un an. Media datoriilor este intre cinci si sase milioane de lei, insa in unele cazuri restantele trec de zece milioane.

Reprezentantii DISTRIGAZ spun ca vor continua acest gen de actiuni si in alte zone din oras. Viorel Caragea, adjunctul sefului Politiei Municipale Tirgu Jiu, a spus: „Oamenii au luat contoarele, iar romii nu puteau sa stea fara gaze. Exista un robinet central care opreste circulatia gazelor pe conducta. Ei si-au luat vane, furtune si s-au bransat. Am gasit si camere de bicicleta si furtunuri de oxigen. Te crucesti cind te gindesti cit de repede puteau sa sara in aer. Le vom intocmi la toti dosare penale“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS