11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident mortal pe podul de la Bradesti

Accident mortal pe podul de la Bradesti

• Barbatul mort in accident era pasager de ocazie • Circulatia pe DN6 a fost blocata mai bine de doua ore

Un grav accident de circulatie a avut loc ieri, pe DN 6, pe un pod de la intrarea in comuna doljeana Bradesti.

Cristian Emanuel Deaconeasa, de 25 de ani, din Bucuresti, conducea autoturismul Toyota, cu numarul de inmatriculare B-30-YGC. El se indrepta spre Craiova. Pe podul de la Bradesti, din cauza vitezei excesive, a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens si a lovit frontal autoturismul Mercedes, cu numarul de inmatriculare B-04-STA, condus regulamentar de Cornel Stoica, de 25 de ani, din Craiova.

In urma impactului, doi dintre pasagerii autoturismului Mercedes au fost grav raniti, iar soferul Cornel Stoica s-a ales doar cu citeva zgirieturi. A fost nevoie de interventia SMURD pentru a-i scoate pe cei doi barbati dintre fiarele contorsionate. Vasile Crum Preda avea 53 de ani si era pe locul din dreapta al masinii.

Paramedicii de la Serviciul mobil de descarcerare au muncit zeci de minute pentru a-l scoate dintre fiarele contorsionate. Barbatul a avut multiple fracturi craniene si toracice si o vena sectionata la picior. El a murit in drum spre spital, in urma unui stop cardio-respirator.

Vasile Crum Preda era pasager de ocazie si intentiona sa ajunga la familia sa din judetul Gorj. Celalalt pasager al dubitei, Aurel Tircu, are fracturi la ambele picioare. Acesta era delegat al firmei STANDARD, filiala Craiova, si insotea un transport de marfa la Tirgu Jiu. Medicii spun ca barbatul este in afara oricarui pericol.

Vinovatul va fi acuzat de omor din culpa

Din primele cercetari ale politiei, s-a stabilit ca vinovat de producerea accidentului este Cristian Emanuel Deaconeasa. „Acesta circula cu mare viteza pe pod“, a spus agent Ungureanu Dumitru,de la Biroul de Circulatie Craiova.

Aflat in stare de soc, soferul Tiberiu Cornel Stoica, de pe dubita Mercedes, a declarat ca autoturismul de care s-a lovit circula cu viteza excesiva: „L-am vazut cind a intrat pe pod. Avea viteza mare. A derapat, a intrat pe contrasens si ne-a lovit frontal“.

Ambii soferi au fost transportati la Spitalul de Urgenta Craiova, pentru a li se recolta probe de singe. Cercetarile continua pentru stabilirea exacta a cauzelor producerii accidentului. Daca, va fi gasit vinovat de producerea accidentului, Cristian Emanuel Deaconeasa va fi acuzat de omor din culpa si risca sa stea dupa gratii intre unu si cinci ani. Circulatia pe DN6 a fost reluata dupa citeva ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS