12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCriminalul se pregatea sa plece la bai

Criminalul se pregatea sa plece la bai

• Ion Nita, de 73 de ani, din Segarcea – Dolj, a fost ucis in bataie de fiul sau, Alexandru • Abia dupa sase zile, criminalul l-a anuntat pe medicul de familie despre moartea tatalui, incercind fara succes sa obtina un certificat care sa ateste decesul din cauze naturale • Acuzat de omor calificat, autorul a fost arestat, riscind 25 de ani de inchisoare

Ion Nita, de 73 de ani, din orasul doljean Segarcea, era imobilizat la pat de mai mult timp. Suferea de ciroza, il chinuia si un reumatism, abia mai putea sa se miste. De el avea grija fiul adoptiv, Alexandru, de 48 de ani, care locuia in aceeasi curte. Tocmai cel care-l intretinuse atita vreme pe batrin l-a si ucis.

A fost ucis cu propriul baston

In seara de marti, 19 noiembrie, Alexandru Nita a trecut pe la tatal sau sa-i duca ceva de mincare. Batrinul a facut, ca de obicei, mofturi. A rasturnat farfuria de mincare, spunind ca nu-i este foame, dar a cerut ceva de baut. Fiul a venit cu sticla de tuica si au inceput sa se cinsteasca impreuna. Alcoolul le-a dezlegat limbile, iar batrinul a inceput sa se laude cu faptele lui din tinerete, reprosindu-i fiului ca nu se ridica la acelasi nivel.

De la reprosuri si pina la cearta n-a fost decit un pas. Enervat peste masura, Alexandru Nita a pus mina pe bastonul batrinului si l-a lovit de mai multe ori cu sete, apoi a iesit din camera.

Ranit grav – cu sase coaste fracturate, hemoragie interna, dar si multiple echimoze la nivelul fetei, bratelor, picioarelor si al abdomenului – Ion Nita a murit.

Criminalul nu va mai pleca la bai

Luni, 25 noiembrie, dupa sase zile de cind batrinul a fost omorit in bataie, fiul sau s-a gindit sa anunte decesul. A mers la medicul de familie si i-a spus ca Ion Nita „a murit ieri“ din cauze naturale. Cind a vazut cadavrul, doctorul si-a dat seama ca decesul survenise cu mai multe zile in urma, cauza probabila fiind leziunile vizibile de violenta. In aceste conditii, medicul n-a acceptat sa consemneze moartea naturala a batrinului, desi fiul se arata deosebit de insistent. A fost sesizata politia, care a inceput imediat cercetarile pentru a stabili adevarata cauza a decesului.

Autopsia a scos la iveala faptul ca moartea a fost violenta, fiind cauzata de leziunile provocate de loviturile primite. Pus in fata tuturor dovezilor, principalul suspect, Alexandru Nita, a recunoscut pina la urma ca si-a ucis tatal in bataie.

In timp ce era interogat, criminalul se temea sa nu dureze prea mult ancheta, iar el sa-si piarda cumva biletul la tratament in statiunea Tusnad, unde urma sa plece de la 1 decembrie. Procurorii i-au stricat planul, Parchetul Tribunalului Dolj dispunind ieri arestarea lui preventiva sub acuzatia de omor calificat, infractiune pedepsita cu inchisoarea de la 15 la 25 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS