15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Stiri diverse

O raba a fost spulberata de o locomotiva

O autobasculanta care nu a stationat la o trecere de cale ferata din Dragutesti, Gorj a fost lovita in plin marti seara. Stefan Brujan, de 37 de ani, din Dragutesti, soferul autobasculantei, nu a auzit semnalele acustice de linga trecerea de cale ferata, continuindu-si drumul. Masina a fost lovita de un tren de lucru, care efectua manevre de rutina. Soferul s-a ales cu rani usoare, fiind transportat la Spitalul din Tirgu Jiu.

(E.M.)

Coliziune intre o izoterma si o basculanta

Un accident de circulatie s-a produs ieri, la ora 9.30, in localitatea Moi, unde o izoterma a lovit frontal o basculanta. Circulatia a fost intrerupta timp de doua ore, o coloana de autoturisme lunga de 50 de metri putind fi vazuta la iesirea din Rovinari. Gabriel Paunoiu, sofer pe o izoterma care transporta mezeluri, s-a angajat intr-o depasire neregulamentara, intrind intr-o basculanta condusa de gorjeanul Grigore Tabacu. In urma impactului, cabinele celor doua masini au fost avariate, soferii fiind prinsi intre fiarele contorsionate. La fata locului au sosit atit pompierii, cit si un echipaj SMURD, care a reusit sa ii scoata pe cei doi barbati din masini. Acestia s-au ales cu multiple traumatisme, fiind transportati in stare grava la Spitalul Judetean din Tirgu Jiu. Soferul izotermei luase la autostop o femeie, care imediat dupa accident a coborit teafara din masina si a plecat. Ion Catana, conducatorul unei Dacii cu care se deplasa de la Pesteana la Rovinari, s-a ales cu autoturismul avariat. Acesta nu a observat izoterma, pe care a lovit-o in plin. De asemenea, la Bilteni a avut loc un accident rutier in lant, in care s-au tamponat trei Dacii.

(E.M.)

Hotul nu merge de multe ori la apa

Un satean din comuna Giubega a fost retinut marti de politie dupa ce a reusit sa fure sase vane de la instalatiile de irigat. Ionel Nicola, de 48 de ani, ar fi prejudiciat astfel sistemul de irigatii Giubega – Galicea Mare al Regiei Autonome de Imbunatatiri Funciare Dolj cu 47.748.000 de lei. Hotul a fost prins de politie in flagrant, chiar in momentul in care incerca sa vinda ca fier vechi componentele furate. Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj a emis ieri mandat de arestare preventiva pe 30 de zile pe numele acestuia, Ionel Nicola urmind a fi judecat pentru furt calificat. Daca va fi gasit vinovat, el risca sa petreaca in inchisoare intre patru si 18 ani.

(S.T.)

Doi mehedinteni, prinsi cind furau conductori electrici

Politistii din localitatea Punghina – Mehedinti impreuna cu salariati ai SC ELECTRICA Vinju Mare i-au prins in flagrant pe Paun Iulian si Paun Constantin, in timp ce sustrageau conductori electrici de la reteaua de joasa tensiune, care alimenta statia de irigatie nr. 36, situata pe raza satului Stircovita. Cei doi au fost condusi la sediul Postului de politie din comuna Punghina, impreuna cu caruta de care s-au folosit pentru a transporta conductorii. Cei doi au fost retinuti si inchisi in arestul IJP Mehedinti, fiind intocmite acte premergatoare pentru savirsirea infractiunii de furt calificat.

(F.L.)

A intrat cu capul prin geamurile unei case

Politistii din comuna Vinjulet-Mehedinti au fost sesizati de catre o persoana din localitate, marti seara, in jurul orei 22.00, ca patru persoane necunoscute au patruns in curtile mai multor cetateni, incercind sa sustraga bunuri. In urma interventiei politistilor, Gheorghe Calugaru si Silvia Guse au fost retinuti si condusi la postul de politie din comuna. Incercind sa scape, Calugaru Gheorghe a iesit cu capul prin geamurile unei case. El a suferit leziuni la cap, fiind internat la Spitalul Orasenesc Vinju Mare, pentru ingrijirea plagilor. „In urma cercetarilor efectuate, politistii mehedinteni i-au identificat si retinut pe Adrian Buzurin si Daniel Spirlea, acuzati ca au participat, impreuna cu ceilalti doi, la savirsirea infractiunii“, a spus inspector principal Christian Ciocan, purtatorul de cuvint al IJP Mehedinti.

(F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS