Acasă Local Romania va primi un miliard de dolari de la Banca Mondiala

Romania va primi un miliard de dolari de la Banca Mondiala

Romania va primi in urmatorii trei ani, din partea Bancii Mondiale, fonduri in valoare de aproximativ un miliard de dolari pentru dezvoltarea sistemului energetic si reforma administratiei publice, se arata intr-un comunicat al guvernului.

Premierul Adrian Nastase s-a intilnit simbata cu vicepresedintele Bancii Mondiale pentru Europa si Asia Centrala, Johannes Linn, pentru a discuta despre derularea programului PSAL II si despre stadiul procesului de privatizare.

„S-a apreciat ca Romania are astazi certitudinea ca poate beneficia, in urmatorii trei ani, de o finantare de aproximativ un miliard de dolari din partea Bancii Mondiale. In perioada urmatoare, guvernul va solicita finantari pentru proiecte care urmaresc dezvoltarea sistemului energetic pe termen mediu, continuarea actiunilor de ajustare structurala, reforma administratiei publice“, se arata in comunicat. Valoarea proiectelor din Romania finantate in ultimii 11 ani de Banca Mondiala este de aproximativ 3, 5 miliarde de dolari. La sfirsitul lunii octombrie, portofoliul Bancii Mondiale in Romania consta in 22 de proiecte in valoare de 1, 3 miliarde de dolari.

Exit mobile version