Acasă Local Trei minori au dat atacul la „atentiile“ medicilor slatineni

Trei minori au dat atacul la „atentiile“ medicilor slatineni

Pustii s-au distrat sarind „caprele“ din cabinete, dupa care au furat ciocolata, tigari, cafea si prezervative cit au putut sa care

Trei pusti in virsta de 11, 14, respectiv 15 ani, primii doi din municipiul Slatina, iar ultimul din orasul Draganesti-Olt, au spart in urma cu doua nopti Dispensarul nr. 1, aflat pe bulevardul A.I. Cuza din Slatina. In speranta ca vor da de bani si de cine stie ce aparatura, micii hoti s-au strecurat in dispensar, dar si-au dat seama abia inauntru ca au gresit tinta. Asa ca s-au pus pe devastat, alegindu-se in urma ispravii lor cel putin cu ceva… distractie, ciocolata, tigari si prezervative.

In cladirea cu pricina functioneaza un dispensar pentru copii si unul pentru adulti, care cuprinde cabinetele medicilor de familie si citeva cabinete de planning familial care apartin Policlinicii Spitalului Judetean Olt. Cei trei au intrat pe o fereastra de la parterul cladirii si, o data ajunsi in incinta, s-au pus pe distrus usi si incuietori. Au spart toate cabinetele, au devastat tot ce le-a iesit in cale, reusind sa deschida cu ajutorul unor foarfece peste 20 de usi de acces, cam tot atitea usi de la birouri si nu s-au lasat pina nu au distrus si lacatele de la usa de la intrarea in cladire. Ei au parasit cladirea incarcati cu ciocolata, cafea, tigari, aparate de masurat glicemia, calculatoare de buzunar, lenjerii, prezervative, bani si alte bunuri.

Cea mai afectata de aceasta spargere a fost Marinela Arie, asistent principal de ginecologie din cadrul cabinetului de planning familial, paguba produsa fiind de aproximativ doua milioane de lei. „Usa este din aluminiu si au dat cu picioarele in ea pina au scos citeva placaje ca sa intre. Aveam in acest dulap, care era incuiat, suma de 500.000 de lei, bani incasati pe contraceptive si 800.000 de lei, banii mei. Au distrus in total vreo 60 de prezervative, le-au desfacut, le-au insirat peste tot, le-au agatat pe unde au nimerit, le-au umplut cu ce au gasit, altele le-au umflat si le-au spart. Au scos si citeva fisii de anticonceptionale foarte scumpe, le-au rupt, apoi au calcat pe ele. Au spart toate incuietorile de la mobilier, au scos actele, le-au insirat peste tot. S-au urcat pe masa, au fumat,se vedea dupa urmele de scrum lasate…S-au urcat si pe capra de consultatie, care se pare ca a reprezentat marea atractie…Ce era aici, dezastru… Nu puteai sa concepi ca niste copii puteau sa faca asa ceva“, a povestit asistenta.

Aceasta a precizat ca o parte din bani si din bunuri a fost recuperata cu ajutorul politistilor care au reusit sa-i prinda pe cei trei ,,petrecareti“. Chiar in timpul spargerii, citiva locatari din blocul de vizavi de dispensar au observat ca era ceva in neregula si au sesizat politia, care nu a reusit sa-i mai prinda pe cei trei la fata locului, dar i-a depistat si prins chiar a doua zi.

Fiind minori, ei au fost internati in Centrul de Primire Minori Slatina, cercetarile continuind pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

Exit mobile version