16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Stiri diverse

Primariile mehedintene fac angajari cu fondurile Agentiei de Somaj

Agentia de Somaj Mehedinti a reusit sa-i convinga pe primarii din judet sa angajeze forta de munca din localitatile respective, fara ca bugetul local sa aiba de suferit, deoarece cheltuielile pentru realizarea unor lucrari comunitare sint subventionate din bugetul asigurarilor sociale. „15 primarii au reusit sa creeze locuri de munca temporare pentru 388 de persoane. Cele mai multe dintre acestea s-au aratat interesate dupa ce agentia a anuntat ca, in perioada 1 noiembrie 2002 – 31 martie 2003, cheltuiala cu forta de munca va fi subventionata in proportie de 100%“, a spus Iustin Florescu, directorul AJOFM Mehedinti. Pina la 1 noiembrie, Agentia de Somaj Mehedinti asigura doar 70% dintr-un salariu minim brut pe tara pentru fiecare angajat cu conventie pe perioada determinata. „Primaria Drobeta Turnu Severin a dat curs proiectului nostru si a angajat 300 de persoane in aceste conditii pentru efectuarea de lucrari comunitare, consolidari in intretinere de infrastructura, amenajari de spatii verzi, deszapeziri“, a mai spus Iustin Florescu.

(F.L.)

Ulei fals pe piata severineana

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti au primit mai multe sesizari, in ultima perioada, din partea unor persoane care au cumparat ulei de floarea-soarelui, de presa, ambalat in sticle de doi litri. Uleiul era vindut pe strada, de catre diverse persoane, cu suma de 50.000 de lei sticla. Cind ajungeau acasa, cumparatorii constatau ca este vorba de ulei amestecat cu apa. „Ii sfatuim pe cosumatori sa nu achizitioneze uleiul decit din magazinele specializate si decit daca este ambalat in flacoane etanse“, a spus Anastasia Horhoianu, inspector-sef adjunct al OJPC Mehedinti.

(D.L.)

Spargere la celulare

Politistii gorjeni sint pe urmele unei bande de hoti de telefoane mobile care au dat patru spargeri pe parcursul acestui an. In aproape toate cazurile, hotii au folosit aceeasi metoda. Ultima spargere a fost data in noaptea de 13 spre 14 noiembrie, cind dintr-un magazin din centrul orasului au fost sustrase toate telefoanele mobile, valoarea acestora depasind suma de 80.000.000 de lei.

(E.M.)

Mehedinteni fara curent electric

20 de familii din comuna Podeni, judetul Mehedinti nu beneficiaza de avantajele curentului electric, iar costul unei asemenea investitii depaseste sapte miliarde de lei. Potrivit directorului societatii ELECTRICA Mehedinti, Constantin Bugaru, investitia poate fi realizata, chiar daca nu vor exista posibilitati de recuperare a banilor, dat fiind numarul mic de beneficiari. Judetul Mehedinti se numara printre cele 14 din intreaga tara unde mai exista localitati neelectrificate.

(D.L.)

Delia Marinas va fi operata

Delia Marinas, de 19 ani, din Drobeta Turnu Severin, bolnava de leucemie, va fi operata la sfirsitul acestei saptamini intr-o clinica din Israel. Tinara continua tratamentul cu citostatice, insa sub o forma mult mai usoara. Potrivit senatorului liberal Ion Sirbulescu, care s-a ocupat de formalitatile pentru deplasarea la Tel Aviv, Delia Marinas va suporta probabil un transplant de maduva, de la fratele sau, intre cei doi existind compatibilitate. Guvernul Romaniei a alocat peste 130.000 de dolari pentru aceasta operatie.

(F.L.)

Cursuri gratuite pentru someri

Doljul se inscrie in primele judete care au angajat foarte multe persoane absolvente ale cursurilor de recalificare organizate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Dolj. Cursurile sint finantate din bugetul asigurarilor de somaj si sint gratuite pentru somerii aflati in plata. Cei interesati se pot adresa AJOFM Dolj.

(N.E.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS