10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMacelarit de rapidul Bucuresti - Timisoara

Macelarit de rapidul Bucuresti – Timisoara

Un trup fara picioare, cu capul smuls, bucati de carne imprastiate pe o raza de aproape 100 de metri este tot ce a mai ramas dintr-un batrin, dupa ce a fost lovit violent ieri-dimineata, in jurul orei 8.30, de un tren, in Halta Viaductul Circea, aflata la mai putin de zece kilometri de Craiova.

Craioveanul Nicolae Toma, de 86 de ani, tocmai coborise in halta din trenul personal 9002 care circula pe ruta Craiova – Bucuresti. Era insotit de un prieten, Ion Dinu, de 70 de ani, care avea o casa in Circea si de Floarea Losteanu. Femeia venise la Circea sa-i ajute pe batrini la treburile gospodaresti.

Desi locuia acum cu baiatul lui si cei doi nepoti intr-un apartament din cartierul Brazda lui Novac, Nicolae Toma trebuia sa se ingrijeasca si de gospodaria lui de la Circea, in care nu mai statea de mai multi ani. Batrinul venea in fiecare saptamina la Circea, unde avea o casa, vie si animale care trebuia hranite. Isi facea griji mai ales din cauza arbustilor de smochini care trebuia acoperiti inainte sa dea bruma.

Imagini desprinse parca din filmele de groaza

Nicolae tocmai ii explica lui Dinu aceste lucruri, uitind ca se aflau pe linia de cale ferata, cind prietenul sau i-a atras atentia sa se grabeasca pentru ca se apropia un tren: „Hai mai repede ca vine trenul!“. „Lasa, ca vin acum“, i-a raspuns Nicolae.

Mai iute de picior, Dinu a grabit pasul, ajungind pe refugiul de cale ferata si a intins mina dupa prietenul sau ca sa-l ajute sa urce pe trotuar.

Prea tirziu insa. In acel moment, Nicolae Toma a fost spulberat efectiv de trenul rapid 509, care circula cu viteza spre Timisoara. Impactul a fost atit de violent, incit trenul i-a smuls batrinului picioarele, aruncindu-le la o distanta de aproape 100 de metri.

La locul accidentului, imaginea era terifianta. Capul smuls din trup se zdrobise probabil in contact cu dalele de beton, atirnind nefiresc, prins de git doar printr-o bucata de piele. Bucati de carne si din organele interne erau imprastiate peste tot. La citiva zeci de metri, pe o tufa, se zarea un pantof, iar pe o poteca laterala, palaria batrinului.

In scurt timp, la fata locului a aparut o autospeciala a Serviciului de Ambulanta Dolj, urmata de ambulanta SMURD. Cadrele medicale i-au acordat primele ingrijiri medicale lui Ion Dinu, care a scapat cu viata ca prin minune. Vijelia iscata de trecerea rapidului l-a izbit cu capul de un stilp de inalta tensiune din apropiere, insa ranile acestuia nu erau nici pe departe atit de serioase in comparatie cu socul suferit.

„Victima a fost internata in Clinica de Terapie Intensiva a Spitalului de Urgenta Craiova, cu diagnosticul traumatism cranio – cerebral minor“, a spus dr. Septimius Antonie, medic specialist in cadrul SMURD.

Un picior al victimei era de negasit

La aproape doua ore de la producerea accidentului, politistii si procurorii sositi la fata locului o data cu ambulantele mai cautau bucati din cel care fusese Nicolae Toma. Oamenii legii au gasit un picior intr-o ripa de sub podul feroviar aflat la aproape o suta de metri de halta, iar acum cautau celalalt picior.

Cei doi militari in termen de la TF, insarcinati sa adune pe o targa ramasitele, au refuzat sa duca la indeplinire ordinul, ingroziti de peisajul macabru. Unuia dintre ei i s-a facut rau, asa ca trupul batrinului a fost adunat pe o targa, chiar de unul dintre nepoti. Alaturi, celalalt nepot si fiul batrinului se uitau, impietriti de durere.

Floarea Losteanu, femeia care il insotise pe ultimul drum, vorbea despre cele intimplate, fara sa-si poata controla tremurul miinilor:

„Coborise multa lume in gara. Eu am luat-o inainte cu femeile. Ei au ramas putin mai in spate. Am auzit trenul vijiind in spatele meu si am intors capul. Am vazut cum l-a luat trenul pe Nicolae, apoi nu mai stiu, ca ma trasera de acolo niste femei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS