3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul din Dragutesti e bun de plata

Primarul din Dragutesti e bun de plata

De aproape doi ani, in Primaria din Dragutesti s-a creat o situatie care a dus la un blocaj in interiorul institutiei. Ion Modroniu, actualul viceprimar, a fost ales in functia de consilier local si votat de membri consiliului local viceprimar al comunei Dragutesti. Dupa citeva luni, primarul nou instalat, Gheorghe Butan, le-a propus consilierilor demiterea viceprimarului din functia pe care o ocupa, pe motiv ca acesta nu si-a indeplinit atributiile de serviciu. Consilierii au votat hotarirea, Ion Modroniu actionind imediat in instanta aceasta decizie.

Conform Legii Administratiei Publice Locale aparuta in 2000, viceprimarul Modroniu trebuia sa aleaga intre a fi consilier local sau viceprimar, lucru ce s-a si intimplat, dar abia in luna octombrie a acestui an.

A fi sau a nu fi viceprimar

Dupa mai bine de un an si jumatate de la inceperea procesului, Ion Modroniu si-a recistigat postul de viceprimar in instanta printr-o hotarire ramasa definitiva. Mai mult decit atit, primarul Gheorghe Butan si Primaria Dragutesti sint obligati la plata indemnizatiei de consilier a lui Ion Modroniu, acesta activind si in calitate de consilier local in perioada in care a fost demis din functia de vice.

„Primaria si primaru’ au de platit acum 13.000.000 de lei reprezentind indemnizatia mea in perioada iunie 2000 – mai 2001. Am fost demis de catre consiliul local, la propunerea domnului primar. Acum, cind instanta mi-a dat dreptate, mi-am depus si optiunea. Vreau sa fiu viceprimar, iar postul de consilier va fi ocupat de urmatorul votat pe listele electorale, pe care le-am si depus la primarie. Daca nu ma destituia, intra doamna care a fost dupa mine pe lista. Asa s-a creat un impas“, a spus viceprimarul.

Admis fara loc…

Primarul Gheorghe Butan a acceptat decizia instantelor, insa le-a solicitat consilierilor o verificare amanuntita a listelor electorale, pentru a vedea daca Doina Popescu este, intr-adevar, cea aleasa. „Eu l-am demis pe viceprimar pentru mai multe treburi si acum a cistigat. Stiti cum e cu hotaririle astea… El avea obligatia, conform Legii 215, sa renunte la una din functii, iar hirtia cu optiunea dumnealui mi-a venit acum citeva saptamini, dupa un an… Doamna Doina Popescu e pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte de consiliu. Vom vedea ce vor alege consilierii. Si mai e o chestie… Vreau sa verific si eu listele alea, ca nu am vazut dosarul, sa vad daca asa este. Domnul vice a adus un tabel…“, a afirmat Gheorghe Butan. Membrii Consiliului Local Dragutesti s-au reunit ieri de dupa-amiaza intr-o sedinta in care sa hotarasca soarta consilierului nevalidat dupa aproape doi ani de la alegeri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS