Acasă Local Morti si raniti pe drumurile nationale din Olt

Morti si raniti pe drumurile nationale din Olt

101 accidente rutiere grave au avut loc in ultimii doi ani (ianuarie 2001 – octombrie 2002) pe cele sase drumuri nationale care strabat judetul Olt.

Accidentele s-au soldat cu 62 de morti si tot atitia raniti grav. Potrivit celor declarate ieri de Stefan Vaduva, comisar in cadrul Serviciului Politiei Rutiere Olt, majoritatea accidentelor au avut loc pe DN 65-E574 Colonesti – Bals: 48 de incidente, soldate cu 25 de morti si 30 de raniti grav. O alta sosea nationala care s-a dovedit a fi cu ghinion in Olt este DN 64 Caracal – Dragasani, unde 24 de accidente s-au soldat cu opt morti si 18 raniti grav.

Cele mai multe accidente au loc… toamna

Comisarul Stefan Vaduva a spus ca majoritatea accidentelor rutiere se petrec toamna.

„Toamna se efectueaza transporturile de legume si zarzavaturi, aceasta fiind perioada propice comiterii de accidente rutiere. Viteza excesiva sau neadaptata la conditiile de trafic reprezinta cauza majora a producerii accidentelor. Astfel, in perioada ianuarie 2001 – octombrie 2002, din acest motiv au avut loc 26 de incidente rutiere care s-au soldat cu 21 de morti si 23 de persoane ranite grav“, a declarat comisarul Stefan Vaduva.

Acesta a mai spus ca neatentia pietonilor in traversarea drumurilor nationale care strabat judetul Olt reprezinta o alta cauza importanta a producerii accidentelor.

Intervalul orar in care s-au produs cele mai multe accidente rutiere este 6.00-9.00: 15 accidente care s-au soldat cu 13 morti si sase raniti grav. In intervalul 18.00-21.00, au fost inregistrati 13 morti si cinci persoane grav ranite. Cele mai „putine“ accidente s-au petrecut in timpul noptii, perioada in care s-au comis 21 de accidente, soldate cu 11 morti si 14 raniti grav. In ceea ce priveste localitatile strabatute de drumurile nationale din judet, comuna Ganeasa detine un record deloc de invidiat: 11 accidente, soldate cu sapte morti si sase raniti grav.

Exit mobile version