10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljViile de la Calarasi nu vor fi defrisate

Viile de la Calarasi nu vor fi defrisate

Cele 500 de hectare de vie de la Calarasi – Dolj nu vor fi defrisate, sustine primarul comunei. „Este vie mixta, si de masa, si de vin, rezistenta la filoxera. Merge foarte bine pe nisipuri. Nu intra sub incidenta ordinului Ministerului Agriculturii si Alimentatiei de a desfiinta culturile de vii hibride direct producatoare. Aceeasi situatie este si la Dabuleni, unde se cultiva numai rosioara.“

Cultivarea unui singur hectar de vie nobila ii va costa pe tarani aproape 600 de milioane. Desi guvernul va acorda subventii de 60% producatorilor, taranii spun ca si asa suma este prea mare.

Pentru taranii din Dabuleni, pamintul e mai valoros decit aurul

Taranii spun ca la Dabuleni – Dolj terenul agricol se vinde mai ceva ca piinea calda. Desi pretul este destul de mare, peste opt milioane de lei hectarul, localnicii sint fericiti cind cineva se hotaraste sa vinda. „Prin comuna s-a cumparat tot ce s-a scos la vinzare. Cine are bani isi cumpara si in comunele alaturate“, a spus viceprimarul Marin Mihailica. Altii care nu au bani sa cumpere inchiriaza sau concesioneaza de la cei care sint batrini si nu mai pot munci sau de la persoanele care nu mai locuiesc in comuna. Un hectar de teren agricol se inchiriaza cu 1,8 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS