16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSecuritate sporita in scolile din Mehedinti

Securitate sporita in scolile din Mehedinti

Evenimentul petrecut la Liceul „Jean Monet“ din Capitala, unde patru elevi au fost raniti de explozia unui proiectil, a pus in alerta si autoritatile din Mehedinti. Comandamentul Judetean de Jandarmi Mehedinti asigura paza la 20 de unitati scolare de pe raza judetului.

Potrivit conducerii institutiei, pina la aceasta data, singurele probleme aparute au fost cele care intra sub incidenta Legii 61/1991, fiind date 40 de sanctiuni pentru tulburarea ordinii si linistii publice in apropierea unitatilor de invatamint. Jandarmii mehedinteni ii asigura pe elevi si pe parintii acestora ca este putin probabil sa se produca incidente de genul celor care au avut loc in Bucuresti.

„In urma unui protocol incheiat cu inspectoratul scolar, am avut in atentie sa se respecte ordinea publica in interiorul scolilor si pe strazile adiacente, asigurarea securitatii elevilor si cadrelor didactice, dar si deplasarea in conditii de securitate. Am sanctionat persoanele care nu aveau acces in institutiile de invatamint, potrivit Legii 61/1991, dar nu am avut evenimente de natura celui petrecut in Capitala. Am luat masuri sporite de securitate la toate unitatile scolare“, a spus lt. col. Vasile Erceanu, seful de Stat Major al Comandamentului Judetean de Jandarmi Mehedinti.

„Cred ca a fost o reglare de conturi si trebuie sa luam masuri speciale“

Reprezentantii ISJ Mehedinti au atentionat directorii de scoli sa ia masuri sporite de securitate.

„In judetul nostru, oamenii sint mult mai tematori si avem sprijinul jandarmilor. Scolile sint in siguranta, au fost atentionati directorii sa fie mai vigilenti si in incinta unitatilor de invatamint sa nu intre nici o persoana straina“, a spus Mircea Zamfirescu, inspector general adjunct la ISJ Mehedinti.

Ministrul educatiei si cercetarii, Ecaterina Andronescu, a declarat ieri, la Radio Sud Severin, ca este aproape imposibil sa fie asigurate conditii pentru protejarea scolilor de acte iresponsabile:

„Ceea ce s-a intimplat in Capitala reprezinta un act iresponsabil de care este foarte greu sa ne protejam, daca nu chiar imposibil. Cred ca a fost vorba de o reglare de conturi si trebuie sa luam masuri speciale. A fost un caz unic. O sa incercam sa asiguram o paza deosebita in scoli si in apropierea lor, dar va trebui sa luam si masuri severe pentru accesul in unitatile de invatamint“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS