12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Stiri diverse

AGROMEC Bals – cumparata de angajati

Societatea AGROMEC din Bals a fost achizitionata de propriii salariati. Autoritatea pentru privatizare a vindut la inceputul saptaminii, prin licitatie cu strigare, pachetul de peste 670.000 de actiuni, reprezentind 39,9% din capitalul social al societatii AGROMEC Bals. Comisia de privatizare a analizat documentele depuse de unicul ofertant, Asociatia Salariatilor AGROMEC din Bals, pe care l-a admis la licitatie. Pachetul de 39,9% din actiuni a fost adjudecat, pretul tranzactiei fiind de aproximativ 675 de milioane de lei. AGROMEC Bals este specializata in prestari de servicii pentru mecanizarea si chimizarea agriculturii si protectie fitosanitara.

(A.M.A.)

Satenii care vind oua nestampilate vor fi iertati

Satenii care vor fi depistati ca vind oua nestampilate vor fi iertati de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj. „Legea prevede ca fiecare ou sa fie stampilat. Gaina sa manince stampila, ca ouale sa iasa gata stampilate! In Gorj exista doi mari producatori de oua: unul stampileaza deja ouale, iar celalalt a promis ca o sa isi achizitioneze aparatura necesara. Satenii nu au cum sa stampileze oul, decit daca gaina inghite stampila. Oamenii trebuie sa mearga la medicul veterinar din sat si sa obtina avizul necesar“, a declarat Ion Tudor.

(E.M.)

Locuri de munca pentru beneficiarii ajutorului social

Serviciul de Gospodarie Comunala al Primariei Tirgu Jiu a angajat 37 de persoane, care vor primi salariul minim pe economie pentru perioada noiembrie 2002 – martie 2003. Acestea provin in special din rindul beneficiarilor de ajutor social si vor participa la mentinerea curateniei in oras si la deszapezirea strazilor. „Locurile de munca pe care le-am creat fac parte din programul social pentru 2002-2003. Vor avea prioritate persoanele cu familii care nu au nici un venit si care traiesc din ajutorul social“.

(C.C.)

Numarul virozelor a crescut in Mehedinti

In judetul Mehedinti au fost inregistrate 340 de viroze cu 13 internari, in perioada 28 octombrie – 4 noiembrie, cel mai mare numar fiind inregistrat la grupa de virsta 5-14 ani (78 de cazuri, cu trei internari, si 237 de cazuri de pneumonii si bronhopneumonii, cu 35 de internari. „Incidenta cea mai mare a fost inregistrata la grupa de virsta 5-14 ani, cu 68 de cazuri si sase internari. Am avut si doua cazuri de gripa, dar care nu au solicitat internarea“, a spus Bogdan Stolica, purtatorul de cuvint al Directiei de Sanatate Publica Mehedinti. Fata de luna precedenta, virozele sint in usoara crestere, cu 20 de cazuri, iar pneumoniile si bronhopneumoniile sint in scadere.

(F.L.)

Negocieri pentru ROMVAG Caracal si ALPROM Slatina

Comisiile de privatizare ale APAPS au negociat ieri, pe baza ofertelor depuse, cu cei interesati de achizitionarea pachetelor de actiuni detinute de stat la trei societati, printre care si ROMVAG Caracal. In prezent, la sediul APAPS sint analizate documentele de participare depuse sau se desfasoara negocieri pentru 20 de societati comerciale, dintre care 13 sint cuprinse in programul PSAL I, iar sapte societati comerciale vor fi privatizate prin forte proprii. Printre cele 13 societati comerciale incluse in PSAL I care se afla in perioada de analiza a documentelor de participare depuse de catre ofertanti sau pentru care se desfasoara negocieri in vederea privatizarii se afla si ALPROM Slatina si ROMVAG Caracal.

(A.M.A.)

Munca la negru, in scadere

Inspectorii de munca mehedinteni au controlat, in ultima saptamina, 35 de agenti economici, dar dintre acestia, doar unul folosea o persoana fara forme legale de angajare. Angajatorul a fost sanctionat contraventional de inspectori cu 50 de milioane de lei. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Teritorial de Munca Mehedinti, numarul angajatorilor care folosesc forta de munca la negru a scazut in ultima perioada. In urma celor 143 de controale efectuate in luna octombrie, inspectorii de munca au depistat doar patru angajatori care foloseau la munca opt persoane fara forme legale. Valoarea totala a amenzilor aplicate se ridica la 150 de milioane de lei.

(F.L.)

Confiscari de sute de kilograme de carne stricata

Directia Sanitar-Veterinara Olt a confiscat zilele trecute 228 de kilograme de carne si preparate din carne care prezentau semne de alterare sau nu erau insotite de documente corespunzatoare. Cea mai mare parte a marfii confiscate a fost gasita la SC SPAR Potcoava – 75 kg, restul fiind identificat la micii comercianti din Bals. Valoarea marfii retrase de la vinzare s-a ridicat la 17 milioane de lei.

(M.M.)

Un angajat al SE Turceni s-a electrocutat mortal

Un angajat al Sucursalei Electrice Turceni s-a electrocutat mortal marti dimineata in Statia CFR din localitate. Ion Boruz Pirvulescu, de 33 de ani, de meserie lacatus mecanic, a fost trimis sa monteze un capac la gura de incarcare a unui vagon cisterna, stationat in Statia CFR Turceni. Din cauza ca vagonul se afla sub linia de inalta tensiune, in momentul in care s-a urcat pe vagon, barbatul a intrat in cimpul electric si a murit pe loc. Alin Guta, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Gorj, a spus: „A ajuns la gura de vizitare si s-a electrocutat. Muncitorul trebuia sa se asigure in momentul in care s-a urcat pe vagon. In urma cercetarilor, vom vedea cine l-a trimis si in ce conditii“. La anchetarea acestui accident de munca participa ITM Gorj, un procuror din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj si un inspector de munca de la ITM Dolj. In urma mortii barbatului, doi copii minori au ramas orfani de tata.

(E.M.)

Spargere pentru… un foehn, citeva casetofoane si casete

Ion Mihalache, din Slatina, a sesizat politia cu privire la faptul ca locuinta sa de pe strada Caloianu, nr. 8, a fost calcata de hoti in noaptea de 2 spre 3 noiembrie. Acestia i-au furat un uscator de par, doua radiocasetofoane, un radiocasetofon auto si citeva casete audio, toate in valoare de aproximativ zece milioane de lei. In urma masurilor intreprinse de politisti s-a descoperit ca autorul furtului este Mihai Stanculescu, de 34 de ani, recidivist, din Slatina. Acestuia i s-a intocmit dosar penal si este cercetat pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

(A.M.A.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS