Acasă Local Dolj Stiri diverse

Stiri diverse

Centru de zi pentru copiii din familii sarace

In incinta Centrului de Plasament din Tirgu Jiu s-a deschis un centru de zi pentru copiii care provin din familii defavorizate social. Centrul a fost infiintat cu ajutorul fundatiei Pestalotzi din Bucuresti si are o capacitate de 15 locuri. Copiii primesc o masa gratuita la prinz si isi pot petrece ziua sub supravegherea unui psiholog, unui asistent social si a unui pedagog.

Proiectul se va derula pe o perioada de doi ani, cheltuielile urmind sa fie suportate in cea mai mare parte de fundatia din Capitala.

(C.C.)

Amenzi in curtea scolii

Jandarmii gorjeni au aplicat de la inceputul acestui an scolar 22 de sanctiuni contraventionale persoanelor care au patruns in curtea institutiilor de invatamint si au injurat si agresat elevii. Printr-un protocol incheiat cu Inspectoratul de Invatamint, jandarmii pazesc 28 de scoli si licee din Tirgu Jiu. „Sint cazuri izolate. Nu se poate vorbi de un fenomen de violenta in scoli sau de grupuri care percep taxa de protectie“, a spus Vasile Tilvescu, comandantul Unitatii de Jandarmi Gorj.

(C.C.)

Pensionarii vor fi scutiti de plata asigurarilor de sanatate

Pensionarii vor fi scutiti, incepind de anul viitor, de plata contributiei la asigurarile de sanatate. Decizia a fost luata in cursul lunii trecute, in urma promovarii unui act normativ care prevede reducerea cuantumului taxelor, bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) fiind diminuat cu 6.000 de miliarde de lei. Pina in prezent, nici conducerea CNAS, nici cea a Ministerului Sanatatii si Familiei nu au specificat care va fi sursa de finantare a asigurarilor de sanatate pentru persoanele de virsta a III-a, in conditiile in care peste 60 dintre cei care apeleaza frecvent la serviciile medicale fac parte din aceasta categorie.

(C.C.)

Peste 3.000 de pachete cu tigari netimbrate, confiscate in Mehedinti

Politistii de frontiera mehedinteni au depistat 16 persoane, cu virste cuprinse intre 16 si 48 de ani, din Drobeta Turnu Severin, care comercializau ilegal tigari netimbrate. Cu aceasta ocazie, politistii mehedinteni au confiscat 3.124 de pachete de tigari netimbrate, de diferite marci, iar persoanele in cauza au fost sanctionate cu amenda contraventionala, potrivit Legii 12/1990. Actiunea a facut parte dintr-o misiune specifica, de prevenire a introducerii in tara si apoi comercializare ilegala a tigarilor netimbrate. Destinatia finala a tigarilor era piata neagra din Drobeta Turnu Severin, unde pentru fiecare pachet netimbrat vindut, comerciantii cistiga intre 1.000 si 4.000 de lei.

(F.L.)

Dosarele persoanelor cu handicap din Dolj sint pline de nereguli

Verificarea dosarelor persoanelor cu handicap din judetul Dolj a scos la iveala faptul ca multe dintre acestea prezentau incorectitudini. Comisia mixta organizata din reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica si ai Inspectoratului Teritorial de Stat pentru Persoane cu Handicap a descoperit 749 de dosare cu probleme, ceea ce aduce judetul nostru in „topul“ regiunilor cu nereguli. Conducerea comisiei sustine insa ca, dintre dosarele care au dat nastere unor suspiciuni, doar noua erau ilegale, restul fiind doar incomplete. La nivelul intregii tari au fost revizuite pina in prezent 61.222 de certificate de handicapat, dintre care la 4.455 de dosare au fost gasite incorectitudini sau ilegalitati, iar in cazul a 2.196 de persoane, gradul de handicap era in neconcordanta cu cel real.

(C.C.)

Autoritatile din Olt – indiferente la programele guvernamentale?

Inspectoratul de Protectie a Mediului (IPM) Olt a lansat ieri la Slatina programul initiat de Ministerul Apelor si Protectiei Mediului, „Sa reciclam hirtia“, in prezenta comisarului sef al Garzii de Mediu, Florin Homorean. Desi la manifestare au fost invitati, in afara de autoritatile judetului, si primarii municipiilor si oraselor judetului, nimeni dintre acestia nu s-a prezentat la lansarea programului. In schimb, au fost de fata reprezentanti mass-media, ai Inspectoratului Scolar si ai unitatilor de colectare si valorificare a deseurilor din Slatina, respectiv SC REMAT SA si SC SALUBRIS SA. Programul, teoretic in prima faza, vizeaza constientizarea opiniei publice, dar nu numai. Toti conducatorii institutiilor de stat vor avea in curind obligatia de a transmite lunar IPM Olt situatii cu cantitatea de hirtie colectata/valorificata in luna anterioara. Cu aceasta ocazie, directorul Marian Dudau de la REMAT Slatina, firma care se va ocupa de colectarea hirtiei-deseu, i-a informat pe cei prezenti ca pretul unui kilogram de hirtie este de 750 de lei/kg. Pentru implementarea programului, IPM Olt va initia o campanie de informare in masa a populatiei asupra beneficiilor acestui program.

(M.M.)

Firmele oltene – codase la preschimbarea certificatului de inmatriculare

Desi mai sint putine zile pina la expirarea termenului de preschimbare a certificatului de inmatriculare pentru societatile comerciale, in Olt, din cele 11.282 de firme care functioneaza, 3.228 s-au prezentat la Oficiul Comertului pentru a opera noile modificari. Maria Barbulescu, directoarea Oficiului Registrului Comertului Olt, s-a aratat pesimista cu privire la faptul ca firmele oltene vor reusi sa se alinieze noilor cerinte din domeniu. Patronii care nu isi vor schimba la timp certificatul de inmatriculare al firmei vor ramine fara obiectul muncii deoarece societatile comerciale vor fi desfiintate.

(M.M.)

Camera de Comert Olt si-a ales conducerea

Membrii Adunarii Generale a Actionarilor, ai Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Olt, intruniti ieri in sedinta anuala, si-au ales conducerea. Componenta comitetului de conducere a institutiei a ramas neschimbata. Presedinte este Alexandru Ilie, iar vicepresedinte – Ilie Tita. Nici ceilalti membri din vechea conducere nu si-au pierdut posturile, intre acestia numarindu-se Marin Ionica, presedintele consiliului judetean, si Gheorghe Dobra, directorul SC ALRO SA Slatina.

(M.M.)

Exit mobile version