12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO femeie de serviciu din Bengesti a cumparat firma PETROVEST

O femeie de serviciu din Bengesti a cumparat firma PETROVEST

Mister… Nimeni nu stie adevarul despre firma ALGORITM din Bengesti – Gorj. O femeie de serviciu, geniu in afaceri sau viitoarea victima a marilor escroci. Viitoarea patroana a PETROVEST a depus o garantie de 500.000.000 de lei pentru achizitionarea firmei. In acelasi timp, aceasta cumpara haine second hand.

Contactata telefonic de reporterii Gazetei de Sud, Daniela Mandica, femeie de serviciu cu o jumatate de norma la dispensarul comunal, dar si administratoarea a SC ALGORITM si viitoare proprietara a firmei PETROVEST, a declarat:

„Pai, ce sa fac si eu? Toata ziua cu treburile astea prin gospodarie! Va dau numarul asta, sunati-l pe domnu’ director“, a raspuns ca la comanda Daniela Mandica, dupa care a alergat probabil in curte, sa dea la pui.

La capatul celalalt al telefonului a raspuns o voce blonda, care a refuzat sa isi decline identitatea, dar care a tinut sa precizeze ca este consilierul de afaceri al femeii de serviciu. Dupa toate probabilitatile, doamna consilier este de fapt femeia din umbra. Din declaratiile viceprimarului Victor Geogia, in spatele firmei s-ar afla oameni de afaceri din Novaci. La sesizarea Gazetei de Sud, IJP Gorj a inceput cercetari pentru dezlegarea acestei enigme.

O societate producatoare de vopsele si lacuri din comuna Bengesti-Ciocadia Gorj va semna zilele urmatoare contractul de vinzare-cumparare a unui pachet de actiuni de la firma PETROVEST din Bihor. Societatea ALGORITM a fost declarata cistigatoare de Comisia de privatizare a societatii, aflata in subordinea Autoritatii pentru Privatizare si Administrare a Participatiunilor Statului (APAPS).

Spre deosebire de cealalta firma care a participat la licitatie, respectiv BEGA CONSTRUCT din Timisoara, SC ALGORITM din Bengesti a obtinut in urma analizei ofertelor finale un punctaj superior celor din Timisoara. Firma PETROVEST a inregistrat anul trecut pierderi in valoare de 1,4 miliarde de lei, raportate la o cifra de afaceri de 88,6 miliarde de lei.

Autoritatea pentru Privatizare a scos la vinzare, la inceputul lunii august, 89,16% din capitalul social al PETROVEST. Obiectul principal de activitate al societatii il reprezinta serviciile si activitatile anexe extractiei petrolului si gazelor naturale.

Proprietara ALGORITM – o enigma

Cine este ALGORITM SRL din Bengesti-Ciocadia? Aceasta firma cu capital 100% privat si autohton a fost infiintata in anul 1993 si are ca domeniu de activitate fabricarea vopselelor si a lacurilor.

Societatea este inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Gorj cu un capital social subscris in valoare de 2.000.000 de lei. In ceea ce priveste conducerea firmei, aceasta este asigurata de Daniela Mandica, de 35 de ani, asociat unic si administrator. Contactata telefonic de reporterii Gazetei de Sud, Daniela Mandica, viitoarea proprietara a firmei PETROVEST din Bihor, a lasat impresia unei femei care ar parea mai degraba preocupata de hranirea puilor din curte decit de un plan de afaceri prin care sa reuseasca sa „astupe gaurile“ firmei PETROVEST, care s-au cifrat la 1,4 miliarde de lei.

„Pai, ce sa fac si eu? Toata ziua cu treburile astea prin gospodarie! Va dau numarul asta, sunati-l pe domnu’ director… Nu se mai aude. Ce are telefonul?… Sunati acolo!“, a spus femeia.

Reporterii GdS s-au deplasat la sediul societatii si totodata domiciliul patroanei Daniela Mandica din Bengesti. La vederea reporterilor, sotii Mandica au fugit in casa, refuzind sa se lase fotografiati. In acel moment, ei tocmai negociau cu un tigan achizitionarea unor haine second hand. Dintr-o data si-au schimbat declaratia, urlind de pe prispa casei ca nu ei sint patronii societatii, ci cumnata lor, care este tot Daniela Mandica.

Societatea este condusa de o fantoma

La numarul de telefon pe care ni l-a oferit patroana a raspuns o alta femeie, pe care am intrebat-o daca se numeste Daniela Mandica si daca este patroana societatii. Aceasta ne-a raspuns ca da.

Dupa aceste declaratii, nimic nu mai parea logic. Totul devenise o enigma. Reporterii GdS au sunat-o din nou pe femeia din umbra.

„Doamna, noi sintem in posesia tuturor actelor si am constatat ca ne-ati pacalit!“

In cele din urma, femeia a recunoscut: „Da! De fapt, eu sint consilierul patroanei care se numeste Daniela Mandica, dar deocamdata nu pot sa va spun prea multe, pina nu perfectam afacerea. A fost o licitatie ca oricare alta. Este prima la care am participat. Nu vad ce este in neregula. Ce poate fi suspect? Avem capacitatea de a prelua acea firma si consilieri de specialitate care sa ne indrume. Am contactat si parteneri pentru a realiza exporturi. Nu pot sa va spun cifra de afaceri – dupa ce semnam contractul. Nu pot sa va spun nici numele, sint, sa zicem, o angajata a societatii. A fost depusa o garantie de 500.000.000 de lei si exista si un proiect cu finantare externa pentru aceasta investitie“, a spus una dintre angajatele societatii ALGORITM.

Valentina Radut, primarita din Bengesti, a afirmat ca stie ca pe teritoriul comunei exista o firma cu numele ALGORITM si ca aceasta si-a platit toate taxele catre primarie.

„Mi-a zis sefu’ de post ca Mandica nu si-a luat nici o bere cu profitul de la ALGORITM“

Viceprimarul din Bengesti, Victor Geogia, a precizat ca familia Mandica este modesta si nu iese cu nimic in evidenta fata de celelalte familii din comuna.

„Mi-a zis seful de post ca Mandica nu si-a luat nici o bere cu profitul de la ALGORITM. Ca nu a prea miscat nimic cu firma lui. Ion Mandica (sotul Danielei) nu are decit liceul si imi aduc aminte ca a venit acum ceva timp pe la primarie si mi-a spus ceva de o licitatie pe la Bihor. El nu are o firma mare. Am auzit ca ar lucra cu ceva oameni de afaceri din Novaci. Stiu ca a avut lucrari pe la Tirgoviste si oamenii i-ar fi luat de la alte firme. Are o casa buna, o masina – o familie modesta. La primarie a dat si el citeva sute de mii de lei impozit. Pe Daniela Mandica o stiu bine: e femeie de serviciu la dispensar, insa doar cu o jumatate de norma“, a declarat viceprimarul Victor Geogia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS