Acasă Local Daca nu era magareata, minca bataie doar o data

Daca nu era magareata, minca bataie doar o data

Florea Iordache, de 72 de ani, din Salcuta, a mincat bataie de doua ori in aceeasi zi de la acelasi vecin. Autorul „huligan“ – cum il declara Florea hotarit – se numeste Constantin Marian Vlad, membru al unei intregi familii de huligani, tot din Salcuta. Pricina conflictului au constituit-o – pe rind – locul, caprele si magareata.

„Huliganul e vecin cu mine, am un loc linga locul lui“, explica mos Florea. „Intre locul lui si locul meu mai sint niste locuri. Si el pe locurile alea isi plimba oile si caprele si asa se face ca vine cu ele pe locul meu… I-am zis o data, i-am zis de doua ori… «Ma, vecine, eu am vazut urme de capre…» «Nu, ca nu e asa», zice el“. S-a suparat mos Florea, se vedea bine ca vecinul il mintea in fata. Asa ca s-a hotarit sa faca putin pe detectivul si sa urmareasca pe unde pasc caprele huliganului.

„Simbata seara m-am pitit pe loc si am asteptat. Cum stateam eu asa, vin caprele. Dupa ele, hop!, vecinul… Buna seara – buna seara! Eu ii spun ca nu mai vreau capre la mine. El, ca bine, nu mai vine. Ne-am impacat… Dar duminica seara, ce m-am gindit? Stai sa vad daca se tine de cuvint vecinul. El a venit iar si si-a vazut de treaba lui. L-am lasat. Da’ luni, cind lucram pe loc, apare si el cu caprele. Eu am vrut sa le gonesc. El a venit spre mine. Am crezut ca vrea sa treaca, dar s-a apropiat si, cind sa treaca, s-a frecat de mine. Dupa aia a inceput circu’: m-a imboldit cu ciomagu’, m-a luat in pumni si-n picioare “, povesteste batrinul, aratindu-si fata invinetita.

Dupa ce isi trage sufletul, continua: „M-a pus sa fac angajament, sa jur pe copiii mei ca nu spun la politie. Am plecat spre casa. Pe drum, dau sa ma opresc la politie. Imi leg magareata de poarta si intru“.

In momentul acesta, povestirea mosului atinge punctul culminant, noul personaj – magareata – devenind punctul central.

„Dupa ce am legat eu magareata, el a venit dupa mine – m-a urmarit! – si a dezlegat-o. Magareata a fugit pe ulita, eu m-am dus dupa ea. Nici nu ma mai gindeam la politie, trebuia sa gasesc magareata. Am dat de ea pina la urma. Da’ m-am intilnit si cu huliganul. L-am intrebat ce-a avut cu magareata. El s-a pus sa ma bata pina am cazut jos. M-au ridicat niste baieti mai tirziu…“

Batrinul a fost transportat acasa pe brate de sateni. Apoi, familia l-a internat la Spitalul de Urgenta nr. 1 din Craiova, pentru ingrijiri medicale.

„Dupa bataia aia, m-am dus la politie si am spus tot!“, incheie mos Florea, tinindu-se de falca si de picior, trintit pe patul spitalului.

Exit mobile version